Forrás:

WinBeta

Pár hete jelentette be a Microsoft, hogy a Windows 10-nek része lesz egy Phone Companion (kb. Telefon Társ) alkalmazás, amelynek segítségével a felhasználók könnyebben állíthatják be és szinkronizálhatják telefonjaikat a Windows 10-zel. A Phone Companion alkalmazás a három legelterjedtebb telefonos platformmal (Android, iOS, Windows Phone/Windows 10 Mobile) működik majd együtt, és hivatalosan a Windows 10 RTM (kiadásra kész) verziójában jelenik majd meg július 29-én.

Ha az alkalmazás telepítve van és csatlakoztatunk egy telefont, a Phone Companion először is felismeri, milyen készülékről van szó, majd megjeleníti a telefon tárhelyének és akkumulátorának állapotát. Ha a készülék egy Windows Phone, akkor azt is ellenőrzi, ugyanazzal a Microsoft fiókkal használjuk-e a telefont és a számítógépet, és (ha igen) onnan kezdve semmit sem kell tenni azért, hogy a Windows minden alkalommal elvégezze a szinkronizálást, amikor telefonunkat csatlakoztatjuk számítógépünkhöz.

phone_companion_setupHa valaki Android vagy iOS készüléket csatlakoztat, akkor az alkalmazás segít beállítani a telefont Windows 10-hez olyan módon, hogy küld egy linket emailben, amelyről le lehet tölteni a Phone Companion mobil verzióját a telefonra, majd végigvezeti a felhasználót a beállításokon.

phone_companion_android_setupHa valaki kilép, mielőtt a beállítások befejeződtek volna, az alkalmazás „folyamatban” állapotban indul el legközelebb. A telefonra még nem elérhető alkalmazások szürkén fognak megjelenni egy „hamarosan érkezik” aláírás kíséretében. Például a Cortana béta verziója júliusban jelenik meg Androidra és valamivel később iOS-re, ezért ezek egyelőre szürkén jelennek meg az alkalmazásban, míg például a OneDrive, az Outlook vagy az Office máris letölthető.

phone_companion_emailA Phone Companion alkalmazás millióknak segít majd beállítani és szinkronizálni a telefonukat Windows 10-zel, legyen az akár Android, iOS vagy Windows alapú. A Phone Compnaion alkalmazás elvileg már a Windows Insiderben érkező következő, 10147-es Windows 10 Technical Preview kiadással megérkezhet a vállakozó kedvű felhasználók számítógépére. Bár jobb lenne, ha nem pont az a verziója érkezne, ami abban van, az ugyanis a jelek szerint hibás.

Nektek az előzetes alapján hogyan tetszik a Phone Companion alkalmazás?