Mindössze öt napja jelentette be Gabriel Aul a Windows 10 10166-os kiadását, már frissítette is, így jelentve be, hogy (a bejegyzés frissítéséhez, tegnap estéhez képest) az elkövetkezendő 24 órában sem a frissítések között, sem az Insider letöltési helyén ISO formában nem lesznek elérhetők a Windows 10 Insider 10162-es és 10166-os kiadásai, helyettük új kiadás érkezik. Ugyanitt bejelentette azt is, hogy már egészen közel vannak a végleges (RTM) kiadáshoz, amelynek verziószáma egyelőre kérdéses. Egyes kínai források szerint a 10176-os verzió lesz, vagy azon fog alapulni, míg a Windows Central ártesülései szerint a sokkal kerekebb 10240-es verzió lesz az igazi.

Ez egészen pontosan a következőket fogja jelenteni a következő 24 órában:

  • A 10162-es és a 10166-os kiadás többé nem lesz elérhető a Windows Update-en keresztül, és bármilyen kiadással is rendelkeztek, az mint „naprakész” fog megjelenni, ha új kiadásra kerestek rá.
  • A 10162-es kiadás ISO lemezképeit visszavonják a http://insider.windows.com oldalról, és az előzetes kiadások kulcsaival többé nem lehet aktiválni a kiadásokat.

Amint új kiadásunk lesz, értesítünk titeket itt egy blogbejegyzésben, az Insider Hubon és Twitteren.

Nagyon-nagyon közel állunk a nyilvános kiadáshoz, és minden erőnkkel dolgozunk azon, hogy rendben legyen. Kérünk titeket, bármilyen hibába is ütköztök, továbbra is küöldjetek visszajelzéseke a Windows Feedback alkalmazás segítségével.

Egyelőre nem egészen tiszta, mikor juthatnak hozzá az Insider program résztvevői ehhez a bizonyos 10240-es verzióhoz, egy biztos, Gabriel Aul kiegészítése azt sugallja, hogy előbb, mint a „mezei” ügyfelek.