Tegnap útjára indult a Microsoft új, a Windows 10-et beharangozó reklámkampánya az első darabbal, amely azt igyekszik megmutatni nekünk, hogy az új rendszer mindenkinek ismerős. Aki eddig Windows 7-et használt, annak ott a Start menü, aki Windows 8-at vagy 8.1-et annak az élő csempék, és így tovább. Mivel arra számítottam, lesz majd folytatás, gondoltam, ránézek, mit alkottak azóta. Nos, alkottak.

Alkottak? Inkább ráttetek egy lapáttal. Mit lapáttal? Egy egész cukiság-atomarzenált vetettek be öt nyúlfarknyi videó képében, amelyek leginkább azt igyekszenek a szánkba rágni, hogy a mai egészen kicsik már Windows 10-en fognak felnőni. Hogy ők már majd érintéssel akarnak böngészni, nem akarnak jelszavakat megjegyezni, és persze ott lesz nekik a személyes aszisztensük is.

Kicsit lehetne még interaktívabb is, teszem azt, ha a bébirajongó lányok-asszonyok a „jaj de édi” hangsor kiadása mellett rá is böknek a jaj de édire, akkor mondjuk gőgicsél egyet, és kiírja azt, hogy „látod, leendő mami, máris érintésvezéreltél.” Ijesztően hangzik? Ne is mondjátok! Amíg csak a Föld kerek, mindig lesznek kisgyerek. Vagy valami hasonló.

MEGOSZTÁS
Előző cikkWindows 10: visszaszámlálás indul – videóval
Következő cikkEgyre több nyelven lesz Cortana
Főszerkesztő, vagyis ő kiabál a szerkesztőség többi tagjával akik helyette dolgoznak. Valamikor régen sokat tett a Lumia 710 főzött ROM-ok elterjedéséért. Legújabb szerzeménye egy Lumia 640, az előző pedig egy ASUS Transformer Book T100-as, amit a rá jellemző kedvességgel Terminátornak hív, bár azóta már egy Lenovo T410-et használ a mindennapokban. Jelenleg WordPress oldalak dizájnjával bohóckodik, illetve keresi az ideális webszerver konfigurációt.