Forrás:

WMPoweruser

Jelenleg a Windows Phone 2×2 vagy 3×2 oszlopban engedi elrendezni a csempéinket, ám egy ideje olyan képek kezdtek el keringeni, amelyek alapján akár 8 oszlopban is el lehet majd rendezni azokat a Windows 10 Mobile-ban. Ráadásul az eddigiekkel ellentétben az oszlopok száma nem csak páros lehet majd: mindezidáig az alap méretű csempe volt a mérce, abból lehetett 2 vagy 3 oszlopot kialakítani, és a legkisebb csempéből kettő fért el egy oszlopba. Kiemelt képünkön például 7 kis csempényi oszlop látható, tehát ez a hagyomány megszakadhat, és jöhet a minden eddiginél szabadabb elrendezés.

Egyelőre nem tudjuk hogy ez egy teljes mértékben a felhasználóra bízott beállítás lesz-e, vagy pedig a Microsoft korlátozza mondjuk a kisebb kijelzővel rendelkező telefonok esetében (nem ártana). Annak idején, amikor a 3×2 oszlopos elrendezés még csaj ígéret volt ugyanúgy, mint most a maximum 8 oszlop, az akkori pletykák szerint ez csak a nagyobb (már akkori szemmel nézve nagyobb) kijelzőjű telefonokra érkezett volna, de aztán végül mégis valamennyin beállítható lett. Valljuk be, 8 oszlop azért elég durva lenne egy 4″-nél kisebb kijelzőn.

MEGOSZTÁS
Előző cikkFrissítést kapott a Windows Insider
Következő cikkCsak a jelenlegi készülékek 15 százalékára megy fel majd a Windows 10 Mobile?
Főszerkesztő, vagyis ő kiabál a szerkesztőség többi tagjával akik helyette dolgoznak. Valamikor régen sokat tett a Lumia 710 főzött ROM-ok elterjedéséért. Legújabb szerzeménye egy Lumia 640, az előző pedig egy ASUS Transformer Book T100-as, amit a rá jellemző kedvességgel Terminátornak hív, bár azóta már egy Lenovo T410-et használ a mindennapokban. Jelenleg WordPress oldalak dizájnjával bohóckodik, illetve keresi az ideális webszerver konfigurációt.