Régóta kerestem már olyan videó-szerkesztő alkalmazást, mellyel viszonylag igényes videót lehet összetenni, extra időráfordítás nélkül. Azt hiszem megtaláltam a tutit és be is mutatom nektek. Már a 62 megás mérete, továbbá a bemutató képek is felnyitották a szemem és amint elindítottam tudtam, ebből ajánló lesz annyi szent!

A felület egyszerű, mint az 1×1. Vagy hívhatjuk kulturált módon letisztulnak is, de a lényeg, hogy nem nagyon lehet mellé nyomni. Kezdésként természetesen be kell tölteni egy meglévő videót vagy kép(ek)et, melyet betehetünk a fényképek mappából, Dropbox vagy OneDrive fiókból, illetve Slow Camera alkalmazás segítségével létrehozott videókból. Illetve válogathatunk a telefonról, mondjuk SD kártyáról, ha van olyan a telefonunkban.

A betöltés sorrendjére érdemes figyelni, mert egy picivel könnyebb, mint utólag, de a Reorder funkcióval minden videó vagy kép áthelyezhető. Hozhatunk létre feliratokat, melyeket egyesével elhelyezhetünk az anyag egy pontján és azt is, hogy meddig jelenjen meg. Felül a szerkesztőben szabadon húzgálhatjuk, mint bármilyen PC-s videó-szerkesztőben. Van több betűtípus és szín is, bár elforgatni nem bírtam, de lehet csak én vagyok bandzsa. Videós bloggereknek fenomenális, hogy akár utólag hanganyag készíthető, tehát egy néma tesztvideóra rátoljuk azt amit csinálunk. Apropó videó. Több videót is betehetünk, vághatunk a Trim lehetőséggel, na és hanganyagot is alátehetünk. Ez utóbbira vagy egy mp3-at használunk a telefonunkról vagy vannak előre beépített zenefájlok a Tracks-ben vagy hangeffekteket is beszúrhatunk vágásokhoz, vicces részekre a Sounds-ból. Ebből vagy 100 különféle van. A vágások átvezetésére a Tranx ad több módot. A következő videót fehér vagy fekete áttűnéssel bevezethetjük, vagy akár jobbról, balról, vagy összehúzás, széthúzás effekttel is, mint Powerpointban. Másolhatjuk is a már meglévő videót, képet, ha egy videón belül ugyanazt a jelenetet ismételni szeretnénk. A Display-ben a színekkel, fényerőkkel, kontraszttal játszhatunk, a Resize és Rotate funkciókkal méretezhetünk, forgathatunk. A Settings-ben még pár apróságot belőhetünk és ekkor vagyunk kész a videó anyaggal.

A next gombbal továbbjutunk az utókezelésekhez, és itt több téma és filter is elérhető. Az utóbbiban nyilván a színekkel, megjelenéssel játszhatunk, a témákhoz adhatunk időpontot és szöveget is. A témák között nem mindig használja fel az összes adatot, attól függ melyik témát óhajtjuk. Itt érdemes megjegyezni, hogy a túl hosszú szöveg néhol nem tud megjelenni, hiszen nem arra van kitalálva, hogy hosszan írjunk ki ezt-azt. Van ahol egy szó, van ahol egy rövid mondat is kifér.

Amennyiben ezzel is megvagyunk, akkor mentjük. A mentés történhet több módon, választhatunk telefon, vine, youtube és e-mail közül. Én így töltöttem fel youtube csatornámra az alábbi teszt videót a macskámról, miközben neki veszettül jó volt az élet.

[iframe id=”https://www.youtube.com/embed/O3PCt8WkK-U” parameters=”https://www.youtube.com/watch?v=O3PCt8WkK-U”]

Összegezve én ennél jobbat el sem tudok képzelni, de ha létezik is, ennél jobb, egyszerűen nem kell. Jó, egy homályosítás funkcióval még a 6 csillagot is megkapná az 5-ből, de ne legyünk telhetetlenek, minden másra ott a MasterCard.

Beszéljünk egy hibáról is, mert azt is találtam. Nem tudom, hogy a mérete vagy más volt a gond, de az biztos, volt egy videó amit nem tudott megenni a szerencsétlen, pedig semmiben nem különbözött a többitől. Lehet sok volt neki a macska, ez bántott kicsit. Ám enyhítette bánatomat az, hogy nem ám csak hibaüzenet fogad minket, hanem ezt követően automatikusan generálja a hibajelentő e-mailt a fejlesztőknek, minden infóval, ami megabrutál értékelendő dolog. Elismerésem a fejlesztőknek, ebből is látszik, hogy jót akartak csinálni és nem csak odahányni, mint Józsika az első bulin a kanapé sarkába. (Nem Józsikának hívták.)

Melegen ajánlom mindenkinek és bizton állítom, hogy ismerőseink sírva fogják nézni a munkáink. Letöltés a megszokottak szerint lentebb a képre kattintva, vagy QR kód beolvasásával lehetséges.

QR