Forrás:

WMPoweruser

A Microsoft tegnapi Worldwide Partner Conference napján a redmondiak túl sok mindennel nem kápráztatták el a közönséget, és a Windows Mobile kapcsán sem álltak elő hírözönnel. Ugyanakkor Terry Myerson, a Windows and Devices Group (Windows és Eszközök Csoport) ügyvezető alelnöke a Keynote során azt állította, hogy hamarosan Windows 10-hez tervezett prémium Lumiák fognak megjelenni. Pontosabban ezt mondta:

A múlt héten bejelentettük, hogy a Lumia termékvonalra összpontosítunk, de hogy minden világos legyen: hamarosan új, Windows 10-hez tervezett prémium Lumiákat fogtok látni.

Persze ez valójában nem meglepetés. A múlt héten a Microsoft alapvető változásokat jelentett be mobil üzletágában, miszerint három területre fókuszálnak: az olcsó telefonokra, középszintűekre (főleg üzleti vonalon) és végül a rajongóknak szánt csúcskészülékekre. A prémium készülékekről egyelőre semmmi információnk nincs, vannak pletykák 940-esről és 940 XL-ről, sőt még Surface Phone-ról is – ám főleg ez utóbbira mondhatjuk tiszta szívvel at, hogy évek óta terjengő spekuláció.

Természetesen arról sincs információnk, mikor jelenti be ezeket a telefonokat a Microsoft, de nem lenne meglepetés, ha a szeptember eleji IFA 2015-ön kerülne erre sor a szeptember 4-i „Windows 10 devices” sajtótájékoztató alatt, vagy nem sokkal utána.


Figyelem, a kiemelt képen csak egy koncepció látható, nem pedig a tényleges Lumia 940!