Nem lehet elég korán kezdeni – Windows 11 Mobile koncepció

4
project_mico

Bár a Windows 10 Mobile még mindig csak béta állapotban van, Viktor Hammerberg svéd dizájner már a Windows 11 Mobile-on töri a fejét. A projectjét Microsoft Micónak keresztelte el, ez lenne az a telefon, amelyen az általa elképzelt Windows Mobile 11 futna – bár egy apró probléma már van vele, ugyanis a jövőre megjelenő Redstone valószínűleg még ugyanúgy 10-es sorszámú lesz, mint az októberben várható verzió.

project_micoAz elképzelt telefon az egész előlapot elfoglaló, erősen lekerekített HD kijelzőt, 15 megapixeles kamerát, és egy úgynevezett Every (itt kb. mindenes) gombot kap. Ha egyszer nyomjuk meg, a vissza funkciót látja el, ha kétszer, akkor a kezdőképernyőre vezérel, egy másodperc nyomva tartástól lezár, öt másodperc után pedig kikapcsol.

9c98104fd3361ac65c7c9a0bd080aad8_aA készülék tetjén HD hangszórók és a (valószínűleg USB-C) töltő és headset csatlakozó foglalnának helyet.

960aa028baef08816c2bb1df16dcfa8cA felületen összeérnek a csempék, és van egy erős iOS-es beütése is. A képernyőzár feloldásához egy kört kell nagyjából 0,8 másodpercig nyomva tartani, amelynek a pozíciója a kezünkhöz állítható. A képernyő alján van három (maximum öt) vonal, amelyek a kedvenc alkalmazásat szimbolizálják: egy megjelenik, és jobbra-balra simítással lehet közöttük váltani. Ha alulról felsimítunk, egy általános vezérlőpult jelenik meg.

project_micoA rendszerhez tartozik természetesen egy zenelejátszó is, amely a telefonon levő fájlokon kívó a népszerű zenestreamelő szolgáltatóktól is tudna lejátszani. Az alkalmazás érdekessége, hogy a képernyő tetejéről lassan beúszik a következő zeneszám, amit le lehet húzni, egyből le akarjuk játszani.

project_micoVéleményem szerint a koncepció érdekes, már abban az értelemben, ahogy mi annak idején azokra a csajokra mondtuk, akik … hát szóval akik érdekesek voltak, nem pedig szépek. Nektek mi a véleményetek?

Mico_Hero