Forrás:

Neowin

A Microsoft éppen most ad otthont a Worldwide Partner Conference nevű rendezvényének, amelyen a kevés bejelenteni való többnyire a Windows 10-zel kapcsolatos. Az egyik ilyen bejelentés az volt, hogy a Microsoft megerősítette, hamarosan sokkal több értékesítési lehetőséget biztosít a Surface termékcsaládnak.

A Surface tabletek fogadtatása igen vegyes volt az utóbbi években, ugyanakkor a Surface Pro 3 és a Surface 3 fogadtatása már kifejezetten bíztató lett. A baj ezzel mindössze az, hogy mind a tableteket, mind a kiegészítőket nehéz beszerezni, mivel a terjesztés igencsak szűk. Éppen ezért bíztató, hogy a Microsoft most jelentette be, ezt orvosolni fogják azzal, hogy a közeljövőben több ezer viszonteladó és partner forgalmazhatja majd a Surface Pro 3, Surface, és sokak örömére a jövő év közepe tájára várható Surface Pro 4 tabletet és kiegészítőit is.

A társaság szerint nagy ugrás fog bekövetkezni a terjesztők számában: „néhány száz”-ról „néhány ezer”-re fog nőni a hivatalos viszonteladók száma. Még a végén azt is megérjük, hogy Magyarországon is lehet majd belőlük rendelni. A lépés célja persze nem más, mint az eladások számának növelése – persze leginkább az üzleti és a vállalati szektorban – , illetve a Windows 10-re való áttérők számának növelése, ugyanis az RT verziók kivételével (Surface és Surface 2) a többi tablet ingyenes, teljes értékű Windows 10-re frissítésre jogosult.