Tényleg túl bonyolult Windows 10 Start menüje?

15

Mint az köztudomású, a közvélemény nyomására a Microsoft visszahozza a Windows 8-cal eltüntetett Start menüt a Windows 10-be. Az új Start menü azonban nem egészen ugyanaz, mint a régi, hanem a klasszikus Start menünek és a Windows 8 Kezdőképernyőjének érdekes kombinációja. Egyes felhasználók szerint azonban ez túl bonyolult. Pár hete érkezett a Windows 10 Feedback alkalmazásába egy beírás, amely szerint „A start menü túl bonyolult. Unalmas végiggörgetni az összes programot, lehetne kicsit áramvonalasabb.”

windows 10 start menüAz azóta eltelt két hét alatt 1000 szavazatot kapott, ami viszonylag soknak számít. Persze nyilvánvaló, egy hosszú programlistán végiggörgetni nehézkes, a lista hosszúságának pedig az az oka, hogy az új Start menüben a modern és az asztali alkalmalmazások is ugyanabban a listában jeenek meg. Ugyanakkor a kért áramvonalasítás részben már mindenképpen megvan, ugyanis a keresés könnyen elérhető, márpedig a programokat nem nehéz a nevük beírásával indítani. Ezen kívül a csempék testreszabhatók, a kedvencek pedig, akár modern alkalmazások, akár klasszikusak, kitűzhetők a Start menübe. Az mindenesetre igaz, nem ártana, ha a csempék is csoportba rendezhetők lennének az alkalmazáslistában.

Egyelőre nem tudjuk, sikeres lesz-e az új Start menü, hogy ez-e az, amit a felhasználók vártak, de az is tény, a panaszok ellenére örök igazság, hogy nem lehet mindenkinek a kedvében járni. Nektek mi a véleményetek: tényleg olyan bonyolult az új Start menü?