Forrás:

Neowin

A Microsoft jelenleg az utolsó simításokat végzi a Windows 10-en, hogy kiadhassa a jövő héten, de azért nem árt már kicsit előre tekinteni arra, mi lesz az operációs rendszer jövője. Ahogyan az pár hónapja már megírtuk, a jövő évben Redstone néven fog érkezni egy vagy több nagy szervízcsomag a Windows 10-hez, ám most egy ennél jóval közelebbi, pár hónap múlva esedékes frissítés is a képbe került.

A rendszer első nagy frissítését ezek szerint Threshold Wave 2 néven fogják útjára bocsátani. Mivel nem tegnap volt, ezért érdemes felfrissíteni, hogy a Threshold (küszöb) a Windows 10 kódneve volt akkoriban, amikor a Facebook csoportunknak még csak fele ennyi tagja volt. Ez a bizonyos második hullám (mert ezt jelenti a wave 2) a jelen tervek szerint októberben fog megjelenni. No de mit fog tartalmazni? A Microsofthoz közelálló források szerint funkciók tekintetében nem sokat, mivel a jelenlegi cél még mindig a rendszer további optimalizálása és stabilizálása.

Ami értelmesnek tűnik, hiszen ez egy viszonylag gyors frissítése lenne, ugyanakkor ez idő alatt a Microsoft igen sok működési adatot tudna összegyűjteni például az új hardverkonfigurációkról, és biztosíthatják azt, hogy a Windows 10 megfelelően fusson azokon is.

A hírek szerint a Microsoft elég szigorú annak a tekintetében, hogy mi kerülhet bele ebbe a frissítésbe, tehát például izgalmas kérdés, hogy a valamikor beígért, ám aztán eléggé elhallgatott Skype asztali alkalmazás bele fog-e férni, vagy csak majd a Redstone-nal érkezik meg jövőre. További kérdés, hogy az SD kártyára való telepítés lehetősége is benne lesz-e, amit eredetileg erre a hónapra ígértek, de aztán valahogy mégsem fért már bele a fejlesztésbe.

Komoly fejlesztések vélhetően inkább a Redstone-nal fognak érkezni, ez majdnem biztos, mivel a Microsoft – ahogy az eddigiekből is kiderült – egyelőre arról szeretne megbizonyosodni, hogy a Windows 10 a lehető legjobban optimalizált legyen, az új szolgáltatások hozzáadására meg majd visszatérnek egy kicsit később, ha ez a cél teljesült. A végére még egy apróság: ez a frissítés semmiképpen sem jelenti azt, hogy 10.1-re változna a Windows verziószáma, marad Windows 10.

MEGOSZTÁS
Előző cikkEgyre több nyelven lesz Cortana
Következő cikkFrissítést kapott a Windows Insider
Főszerkesztő, vagyis ő kiabál a szerkesztőség többi tagjával akik helyette dolgoznak. Valamikor régen sokat tett a Lumia 710 főzött ROM-ok elterjedéséért. Legújabb szerzeménye egy Lumia 640, az előző pedig egy ASUS Transformer Book T100-as, amit a rá jellemző kedvességgel Terminátornak hív, bár azóta már egy Lenovo T410-et használ a mindennapokban. Jelenleg WordPress oldalak dizájnjával bohóckodik, illetve keresi az ideális webszerver konfigurációt.