Aki mostanában nem olvasgatott túl sűrűn cikkeket a témában, az akár Charlie Sheen legújabb csajaira is gondolhatna – bár akkor meg mit keresne a WinMagazinban, elvégre mi még mindig valamiféle tech-magazin lennénk, nem pedig a Blikk. A címben szereplő nevek valójában az ezt megelőző cikkünkben is emlegetett telefonos kiegészítők új családjába tartoznak.

Mint az ott is említettük, az egyik jele annak, hogy a Microsoft mégiscsak kitart telefonos részlege mellett az az, hogy mostanában olyan kiegészítőket dobnak a piacra, amelyek a Nokia termékvonal folytatását jelentik. Egy spanyol tech-magazin azt állítja, igen megbízható forrásaik szerint hamarosan kiegészítők újabb generációját dobják a piacra a redmondiak. A Valora, Munchkin, Murano és Livana nevű termékek is korában emlegetett folytonosságot biztosítják.

New Microsoft AccessoriesA Valora nevű eszköz nemrég ment át a Federal Communications Commission of the United States (FCC, az Egyesült Államok Telekommunikációs Bizottsága) ellenőrzésén. Működését tekintve a Nokia Taggel lesz analóg, de lesz egy új plusz funkciója is, a Motion Guard (mozgásvédelem) ami valószínűleg azt jelenti, hogy egy külön szenzor segítségével nyomon lehet majd követni a tárgyat, amihez rögzítik.

Valora - Treasure TagAz új termékekről nagyon kevés információ áll rendelkezésre. A Livana vagy Ivanna kódnevű eszközről például összesen annyit lehet tudni, hogy a jellemzői alapján valószínűleg egy vezeték nélküli csatlakozásra is képes hordozható hangszóró lehet. A Munchkinról és a Muranóról már ennyit sem tudunk, csak annyi valószínűsíthető, hogy valamilyen Windows 10 Mobile-hoz kötődő kiegészítők lehetnek.

Ekkora információhömpölyben természetes, hogy még a pontos megjelenés dátumáról sincsenek igazán információk. Nagy valószínűséggel az elkövetkezendő hónapokban esedékesek. És persze azt is figyelembe kell venni, hogy akármilyen megbízható forrásról is van szó, a tévedés elkerülhetetlen, de akár még az is előfordulhat, hogy hasonló termékekről van szó, amelyek közül a végén nem mindegyik kerül piacra.