Forrás:

BetaNews

Az elmúlt és a mostani hét egyik slágertémája az, mikor jön ki a Windows 10 RTM (Release to Manufacturing, gyártásra kész kiadás), mi lesz a kiadás verziószáma, és ehhez hasonlók. Ahogy ilyenkor szokott lenni, húsz forrásunk harminc féle trúsággal kápráztatott el bennünket, még olyan is volt, amelyik szerint a 10166-os lenne az igazi.

Ebbe a katyvaszba nyúlt bele igen jó ütemérzékkel Gabriel Aul, aki a minap bejelentette, valamennyi frissítést felfüggesztik, és az ISO lemezképeket is visszavonják. Ennek kapcsán kezdett el terjedni az a hír (amit sajnos mi is átvettünk), hogy ez azért van, mert a következő kiadás már a várva várt RTM verzió lesz. A valóság úgy tűnik, ennél egy kicsit komplikáltabb. Vagy egyszerűbb, kinek hogy tetszik.

Lényegében a Gabe Aul által bejelentett húzás csak arra szolgál, hogy leteszteljék, hogyan bírja majd az Update rendszer, amikor e hónap 29-én a fél világ rá fog zuhanni a szerverekre. Szerintem elegendő arra visszaemlékezni, mi történt akkor, amikor kijött a második nyilvános Windows 10 Mobile kiadás, amit már nem csak pár telefonra lehetett letölteni, hanem a Lumia Icon/930 kivételével valamennyire: remek börleszkjelenet volt, amikor az elhibázott első imidzset azért nem tudták lecserélni a jóra, mert az érdeklődők ostroma miatt a hozzáférés konvergálni kezdett a nullához. Valószínűleg ezt elkerülendő döntöttek úgy, hogy tesznek egy kísérletet két héttel az éles helyzet előtt, nem véletlen, hogy a 10240-es kiadást egyszerre tették ma közzé a fast és a slow ringen (gyors és lassú kör) is, hiszen így az összes Insider előfizető egyszerre csattan rá az illetékes szerverekre.

A címben feltett kérdésre pedig az őszinte válasz a következő: nem tudjuk. Elképzelhető, hogy a Verge igazat állít, amikor azt mondja, hogy igen, elvégre Tom Warren nem a nyeretlen kétévesek kategóriáját erősíti, de a Microsoft eddig egy pillanatra sem erősítette meg a híresztelést. Ami az értesülés mellett szól, hogy frissítéskor a kiadás nevének előtagja már más ,mint az eddigieké, ugyanakkor nem RTM, hanem TH1. Még lehet akár két hetünk is izgulni.