Forrás:

OnetechStop.net, via WMPoweruser

Amióta megjelent a Windows 10 RTM verziója, a Microsoftnak jóval több erőforrása maradt a Windows 10 Mobile fejlesztésére még akkor is, ha már a második úgynevezett kumulatív frissítést adták ki rá, amin nyilván szintén kellett dolgozniuk. Ennek eredményeként jelent meg nemrég az elhibázott és ezért ki nem bocsátott 10240-es helyett a 10512-es kiadás, amely az előzőhöz hasonlóan funkciókban már nem hozott újdonságokat, ehelyett a fejlesztők a hibajavításokra és a teljesítménynövekedésre koncentráltak. Ennek eredményeként egyes vélemények szerint már akár mindennapi használatra is alkalmas lett.

A OnetechStop.net azt igyekezett megvizsgálni, hogy ez igaz-e, készítettek is róla egy videót, amelyet alább meg tudtok tekinteni. Hogy milyen következtetésre jutottak? A kép természetesen vegyes. A gyári alkalmazások teljes átírásában nagy munkát végeztek a redmondiak, és már vannak olyan területek, ahol az új rendszer valóban felveszi a versenyt a régivel, sőt egyes funkciók tekintetében már többet is nyújt. Jó példa erre az új Store, ami ugyan bizonyos feladatok at még jelentékenyen lassabban hajt végre, ugyanakkor például már az alkalmazás keresése közben felajánl találatokat, ami jelentősen segíti a keresést és kiválasztást, és utána azonnal az adott alkalmazáshoz navigál. A mostani verzió csak a keresési kifejezés elfogadása után ad javaslatokat. Jó látni, hogy a kezdőképernyő is már szinte ugyanazt a tempót nyújtja, mint a jelenlegi.

Az Edge egyelőre felemásan teljesít, egyes oldalakat lassabban tölt be, mint elődje, másokat viszont gyorsabban. Jó hír, hogy a hírek szerint a következő kiadásban éppen a Microsoft Edge lesz az egyik gyári alkalmazás, amely egy komolyabb frissítést fog kapni. Érdekesség, hogy bár a Cortana valamivel lassabban indul el Windows 10 mobile-on, utána azonban gyorsabban tölti be az ajánlott tartalmakat, holott képecskéket is tölt be azokhoz, és tegyük hozzá, hogy az új dizájn is sokkal jobban fókuszál erre a funkciója, mint a mostani verzióban, amely nem igazán erre van kihegyezve.

Általánosságban azonban a Windows 8.1 még mindig köröket ver a Windows 10 Mobile-ra, és a rendszer stabilitása sem éri el annak szintjét, amit eddig megszokhattunk. Ugyanakkor a 10166-os verzióhoz képest jelentős javulást említenek, és ki is emelik, hogy a jelek szerint a Microsoft valóban minden tőle telhetőt megtesz a rendszer fejlesztésének érdekében.

Amennyiben valamelyik kedves olvasónk letöltötte és már használja a 10512-es kiadást, örülnénk, ha megosztaná tapasztalatait azokkal, akik még hezitálnak, hogy kipróbálják-e!ki nem bocsátott