Még júniusban írtuk meg, hogy jön a játék streamelés Xbox One-ra. Most itt van. Mit is jelent ez? Ha van egy megfelelő (hordozható) eszközöd, amin Windows 10 fut, és egy hálózaton van az Xbox One-oddal, akkor nem, hogy nem lehetetlen, de egyenesen meglepően könnyű beállítani, hogy a konzolt a lakás tetszőleges pontján használjuk. Nézzük át gyorsan, hogyan is kell ezt megcsinálni!

  1. Engedélyezzük a konzolon a játék streamelést! Válasszuk ki a SettingsPreferences menüpontot, és pipáljuk ki az Allow game streaming to other devices lehetőséget.
  2. Indítsuk el a windows 10-es pécén az Xbox alkalmazást és kattintsunk vagy koppintsunk a Connectre a bal oldali panelen!
  3. Válasszuk ki a konzolunkat a listából és kattintsunk vagy koppintsunk a Connectre!
  4. Csatlakoztassuk az Xbox One kontrollerünket USB kábellel a windows 10-es gépünkhöz!
  5. Kattintsunk vagy koppintsunk a Streamre!
  6. Dobjunk be egy adag popricát a mikróba!

Ennyi volt az egész! Mindez megtekinthető az alábbi videón is.

Persze a többség jobban szeret nagy képernyőn játszani, de ezzel a megoldással szinte hordozhatóvá tehetjük az Xboxunkat, igaz, csak az otthoni hálózatunk keretein belül. Az Xbox alkalmazásnak előcsalogatható állapotsávja is van, például a hamburger menüvel a hálózati sávszélesség változását tekinthetjük meg, és most jön az érdekesség, ez állítható is – mondjuk azért, hogy a többi családtag nyugodtan böngészhesse a WinMagazint.

MEGOSZTÁS
Előző cikkLegalább 25 millió Windows 10 egy hét alatt
Következő cikkWindows 10 Mobile: óriási ugrás
Főszerkesztő, vagyis ő kiabál a szerkesztőség többi tagjával akik helyette dolgoznak. Valamikor régen sokat tett a Lumia 710 főzött ROM-ok elterjedéséért. Legújabb szerzeménye egy Lumia 640, az előző pedig egy ASUS Transformer Book T100-as, amit a rá jellemző kedvességgel Terminátornak hív, bár azóta már egy Lenovo T410-et használ a mindennapokban. Jelenleg WordPress oldalak dizájnjával bohóckodik, illetve keresi az ideális webszerver konfigurációt.