Hosszú idő óta megy a vágyakozás az új Microsoft csúcsmodellre, és most itt az alkalom arra, hogy legalább nagyjából meg lehessen nézni, miből is lesz a cserebogár. A WPXAP fórumain megjelent egy szivárogtató – akit később kirúgtak, de addig – több meglehetősen hihető képet is nyilvánossá tett.

Lumia-950-portA csúcsmodellekre igen nagy szükség volt, hiszen jó két éve nem jelent meg egy sem, annak köszönhetően, hogy a Microsoft inkább az eddig sikeresebb alsó kategóriákban igyekezett telefonokkal elárasztani a piacot – több-kevesebb sikerrel. Az fórumon közzétett képek az új Lumia 950 vagy 950 XL képei: erről (akárcsak magáról a névről is) jelenleg vita folyik, mert nem lehet megállapítani a kijelő fizikai méretét, a Windows Central munkatársa például 5,2″-nek saccolja, tehát szerinte a kisebbik készülékről lenne szó.

lumia-950-back-fittedTöbb más prototípushoz hasonlóan ezt is fedi egy védőtok, így a végleges változat itt-ott még különbözhet attól, amit most látunk belőle. Ennek ellenére kiszivárgott egy kép az USB-C csatlakozóról is, amin keresztül többek között a töltés is zajlani fog, iletve meg lehet saccolni, hogy több korábbi Lumiához hasonlóan ebben is a jócskán kidomborodó házú 20 megapixeles PureView kamerával fog büszkélkedni. Sajnos pont a hátoldalról nincs jó minőségű kép, így nem látjuk pontosan, mi van a megjelölt területeken, de a tripla ledes villanó határozottan felismerhető így is. Sőt, ott mintha lenne egy micro-HDMI csatlakozó is, ami nyilván a Continuumhoz lenne jó.

Lumia-950-infoAz biztos, hogy izgalmas lesz dolog, hiszen a nem fizikai billentyűzet óriási vitákat indított el már a magyar Windows Mobile Facbook csoportunkban is, miközben a dizájn letagadhatalanul illeszkedik az eddigi Lumiák vonalába, bár megmondom őszintén, az nekem már kezd egy kicsit unalmas lenni.

Nektek mi a véleményetek?