Forrás:

Neowin

A redmondiak tíz napja nyomták meg a nagy piros gombot, amivel rászabadították a világra a Windows 10-et, amelyből az első 24 óra alatt 14 millió darabot töltöttek le világszerte: eleinte 1500 darabot másodpercenként. Ez a tempó azóta jelentősen lelassult, de a Neowin forrásai szerint ennek ellenére már legalább 25 millió Windows 10-et futtató számítógép van már, de az is lehetséges, hogy 27 millió. Amennyiben nem számolunk az első nap kiemelkedő teljesítményével, akkor is nagyjából 10 millió frissítéssel számolhatunk az elmúlt hétre. Ezekhez az adatokhoz fontos hozzáfűzni, hogy jelenlegi információink alapján a Microsoft az eddigi előjegyzések teljesítését akár több hónapos időszakra is szétterítheti, ezért ez az ütem elméletben akár jóval gyorsabb is lehetne.

Jó lenne tudni a Microsoft hivatalos adatait, ugyanakkor fontos tudni, hogy a Windows 10 adoptálásának ütemét nem érdemes összehasonlítani sem a Windows 7-ével, sem a Windows 8-éval, mivel ezek nem voltak ingyenesek, ahogyan a Windows 10 a felhasználók többsége számára. A Microsoftnak ez a taktikája kifizetődni látszik: a jelenlegi adatok alapján a Windows 7 és Windows 8 felhasználók közül elég sokan haraptak rá a horogra és jegyezték elő a redmondiak új operációs rendszerére való frissítésre. Ez a szám ugyanakkor minden egyes eladott Surface-szel növekedni fog, ugyanis az új példányokat már Windows 10-zel hozzák forgalomba. Amennyiben a Windows 10 terjedése tartja ezt az ütemet, év végére akár a még félmilliárdot is megközelítheti a Windows 10-et futattó eszközök száma, ami automatikusan vonzó célponttá tenné az alkalmazásfejlesztők számára, ami hatalmas eredmény lenne az alkalmazáshiányban szenvedő ökoszisztéma számára.

MEGOSZTÁS
Előző cikkFokozódik a nindzsa macskás őrület!
Következő cikkHogyan játsszunk Xbox játékkal Windows 10-en?
Főszerkesztő, vagyis ő kiabál a szerkesztőség többi tagjával akik helyette dolgoznak. Valamikor régen sokat tett a Lumia 710 főzött ROM-ok elterjedéséért. Legújabb szerzeménye egy Lumia 640, az előző pedig egy ASUS Transformer Book T100-as, amit a rá jellemző kedvességgel Terminátornak hív, bár azóta már egy Lenovo T410-et használ a mindennapokban. Jelenleg WordPress oldalak dizájnjával bohóckodik, illetve keresi az ideális webszerver konfigurációt.