Úgy tűnik, nem csak azok a felhasználók vannak elragadtatva a Windows 10 új Start menüjétől, akik epedve várták, hogy visszatérjen a rendszerbe. Az új Start menü elnyerte a Digital Design Awardot (vagyis a digitális tervezés díját) az IDSA-tól (Industrial Designers Society of America, vagyis az Ipari Tervezők Amerikai Szövetsége Egyesülete). Az Egyesület a következő közleményt adta ki:

A Start menü már a 20 ével ezelőtti kezdetek óta az alkalmazások indításának és a felhasználók személyes fájljaihoz való hozzáférésének kiindulópontja volt. A Windows 8 és a Windows Phone folytatta a fejlődést a Kezdőképernyő élő csempéivel, amelyek az alkalmazások és és szolgáltatások személyes és fontos információinak a felületei. A Windows 10 Start dizájnja egyesíti a Start menü ismert és jól bevált módját az alkalmazások indítására és a köztük való váltásra az új Kezdőképernyő telefonokon és tableteken megismert modern szolgáltatásival. A dizájn lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy az egyik fajta eszközön szerzett ismereteiket felhasználják egy másik eszközön az adott helyzetnek megfelelő módon.

Az IDSA a fején találta a szöget. Miközben a Windows 8 és a 8.1 Kezdőképernyőjét sok felhasználó savazta, nem kétséges, hogy az élő csempék bevezetése egy fontos lépés volt előre. Azzal, hogy a technológiai óriás visszahozta a Windows 10-be a Start menüt, és létrehozta a klasszikus Start menü és a Kezdőképernyő kombinációját, mindkét világból kihozta a legjobat.

Említsük még meg azért az új Start menü tervezőit: Jaclyn Knapp, Callil Capuozzo, Jeremy Bowen és Holger Kuehnle, valamint a Windows Start Feature Team

MEGOSZTÁS
Előző cikkKiszivárgott a Windows 10 Mobile 10240-es kiadás
Következő cikkVideó a Windows 10 Mobile 10240-es kiadásáról
Főszerkesztő, vagyis ő kiabál a szerkesztőség többi tagjával akik helyette dolgoznak. Valamikor régen sokat tett a Lumia 710 főzött ROM-ok elterjedéséért. Legújabb szerzeménye egy Lumia 640, az előző pedig egy ASUS Transformer Book T100-as, amit a rá jellemző kedvességgel Terminátornak hív, bár azóta már egy Lenovo T410-et használ a mindennapokban. Jelenleg WordPress oldalak dizájnjával bohóckodik, illetve keresi az ideális webszerver konfigurációt.