Forrás:

Winbeta

Miközben a Windows 10 már kigördült a szoftveróriástól, tehát a telefonos kiadásra vélhetően egyre több idő marad, a Windows 10 Mobile-ból már huzamosabb ideje nem jött ki új próbaverzió, holott pár hete még úgy tudtuk, a 10240-es kiadás bármikor eljuthat a Windows Insider felhasználókhoz. Ehhez képest most nagyon úgy tűnik, hogy bár a Windows 10 és a Windows 10 Mobile alapjaiban ugyanaz a rendszer, a fejlesztők kifejezetten okostelefon specifikus betegségekbe futnak bele, amelyek hátráltatják a folyamatot.

Gabe Aul a Windows Devices Group Engeneering Systems új elnökhelyettese a Twitterén kitett egy frissítést erről, hogy tájékoztassa a Windows Insider felhasználókat: komoly probléma van a 10240-es kiadással. Gabe szerint egy bizonyos „blocking bug” található a kiadásban, ezért akadályozzák meg, hogy az eljusson a Windows insider felhasználókhoz. Az összehasonlítás kedvéért jelenleg a Windows 10 10240-es kiadása már mint RTM verzió futhat bármely felhasználó pécéjén, és éppen tegnap kapott egy újabb frissítő csomagocskát.

Korábban a Windows csapat említést tett arról, hogy a Windows 10 Mobile funkciói már elkészültek, ami érthetően keltette az érintettekben azt a reményt, hogy hamarosan már az új verzióval hasíthatnak a telefonjaikon. Gabe Aul tweetje alapján viszont a 10240-es kiadás hibáját egy másik, frissebb kiadás fogja csak kijavítani. Hogy ez mikor érkezik ki, arról nincsenek információink, egyes vélmények szerint még az is elképzelhető, hogy csak akkor, amikor a Windows 10 Insider új kiadásai megjelennek – más források szerint viszont már csak napok kérdése az egész, akár már ezen a héten is megjelenhet.