A Microsoft továbbra is az öreg kontinensen találja a legnagyobb keresletet rendszerei iránt; ezzel összecseng, hogy Európában térnek át a legtöbben Windows 10-re és Windows Phone-ra. A cég persze nyilván még többet szeretne, de a kezdés bíztató. Egy jelentés szerint a Microsoft új rendszere, a Windows 10, remekül kezdett Franciaországban. Ám fontos továbbra is észben tartani, hogy ez egy olyan piac, amely gyorsan átveszi a szoftvereket miután azok elérhetőkké válnak, tehát ebben nincs sok meglepetés. A Windows 10 jelenleg 10%-on áll Franciaországban, a redmondiak által nyilvánosságra hozott adatok szerint július 29. és szeptember 1. között több, mint 3 milliónyian telepítettek ott Windows 10-et.

Összességében ez nagyon jó, és a Windows Phone is kitesz magáért (12,6 százalék az ottani részesedése, szemben az átlagos 3 százalékkal), valójában azonban a mobil platform sokkal jobb helyzetben van Európában, mint az összes többi régióban szerte a világon. Plusz a fenti forrás adatai szerint a Microsoft mobil rendszere igen jelentős, 25 százalékos részesedéssel bír a vállalati szegmensben, szemben a januári 19 százalékkal, ami azt jeleni, hogy azóta 6 százalékpontos (több, mint 31 százalékos) volt a növekedés.

Ezekre akár jelként is tekinthetnének a redmondiak, és megpróbálhatnának jobban koncentrálni az európai promóciókra és marketingre mind a Windows 10, mind a később megjelenő Windows 10 Mobile esetében. Majdnem biztos, hogy megérné, és még a jelenleginél is jobb eredményeket érhetnének el.