Microsoft Office 2016. A Microsoft legújabb, legnépszerűbb irodai programcsomag kiadása. A 2013-as verzió pár évvel ezelőtt jelent meg, így már ideje volt egy új kiadásnak. Az Office 2016 számtalan új fejlesztést és funkciót kapott. A fejlesztésben segített az a rengeteg felhasználó, akik használták az Office 2016 Preview verziót és észrevételeiket megosztották a Microsofttal.

office-2016-word-account

Ennek eredményeként, a mai nap folyamán a Microsoft bejelentette, hogy az Office 2016 kész. Elérhetővé teszik az Office 365 előfizetők részére valamint azoknak a vásárlóknak akik a szoftver legújabb verzióját szeretnék használni.

outlook-2016_0

Az Office 365 előfizető MAC felhasználók már a nyár közepe óta élvezhetik az Office 2016 for MAC-t, ami ugyanazokat az újitásokat és funkciókat kapta meg az Apple rendszere alá. Az Apple felhasználók valószínűleg már nagyon várták a frissítést, ugyanis az utolsó kiadás 2011-ben érkezett Mac-re.

Íme, néhány új funkció, ami az Office 2016-al érkezett:

  • Több felhasználó egyszerre tud valós időben dokumentumot szerkeszteni platformtól függetlenül. Beépített Skpye.
  • Az Office 365 csoportok mostantól része az Outlook 2016-nak és az új Outlook Csoportok alkalmazás elérhető IOS, Android valamint Windows Phone rendszerekre is. Lehetővé teszi egyszerűen a privát és publikus csoportok létrehozását. Minden csoportnak van egy közös postaládája, naptára, fájlok cloudban való tárolási lehetősége, és közös OneNote, amik a csoportban dolgozókat a vállalatoknál még produktívvá tehetik.
  • Office 365 Tervező, ami segíti a csapatok munkáját megszervezni, úgy hogy feladatokat, szervezeti egységeket lehet létrehozni, dátum és állapot hozzáadási lehetőséggel.
  • Az Outlook 2016 még okosabb postaládával rendelkezik. Gyorsabb keresés, modern felhő alapú csatolmányok OneDrive-on keresztül.
  • Jelentős frissítést fog kapni az OneDrive for Bussiness is még ebben a hónapban. Szinkronizáció mobilok és böngészők között, IT felügyelet stb.
  • “Tell Me” funkció. Ennek az eszköznek a segítségével gyorsan megtaláljuk a megfelelő Office funkciókat. Kvázi egy okos kereső Office-on belül.
  • Excel 2016 már beépítetten tartalmazza a publikálási lehetőséget a Power BI-re, stb.
  • Windows Hello bejelentkezési lehetőség Office 365-re. Csak egy pillantás vagy érintés és nincs szükség jelszóra.
  • Az Office Mobile alkalmazások és a Continuum funkció a Windows telefonokon lehetővé teszik, hogy a telefon asztali gépként is működhet. Dokumentumokat, prezentációkat, projekteket lehet létrehozni, szerkeszteni stb.

Amint láthatjuk az új Office kiadás főleg a vállalati felhasználóknak hozott újdonságokat, fejlesztéseket.

Bemutató videó:

Ha Office 365 felhasználó vagy lépj be a portal.office.com-ra , ahol letudod tölteni a legfrissebb verziót.

A dobozos verziók szeptember 22-e óta elérhetőek mind Windows mind MAC alá.