A tegnapi nap folyamán a Microsoft kiadott egy új asztali előzetest az Insider programban részt vevőknek. Ez a 10547-es számú build, ami számos új funkciót és fejlesztést tartalmaz a legutóbbi 10532-es számú publikus előzetes óta. Windows Updaten keresztül lehet rá frissíteni, azonban, ha még nem jelent meg, várj egy kicsit.

Nézzük az újdonságokat:

Start fejlesztések

Az alapértelmezett csempe csoportnak 3 oszlopa van a közepes csempékkel, de olyan információkat is hallottam, hogy 4 oszlop is lehet. Szóval lehetőség van 2 széles vagy 2 nagy méretű csempét egymás mellett elhelyezni egy csoportban. Ezt a funkciót a Settings alkalmazás > Personalization > Start alatt a „Show more tiles” funkcióval lehet engedélyezni.

Mostantól akár 2048 csempét is ki lehet rakni a Startra az eddigi 512 helyett.

Alkalmazás frissítések

Rengeteg alkalmazás frissítés jelent meg Windows 10-hez. Pl. Frissítették a Photos alkalmazást, egy mappa nézet funkcióval megkönnyítve a tájokozódást OneDrive-os vagy helyi mappákban. Az Xbox alkalmazás is kapott egy nagy frissítést. Frissítették a Groove, Mail, Calendar és Maps alkalmazásokat is.

Egyéb fejlesztések

Kikapcsolhatóvá vált a háttér a bejelentkező felületnél. (Settings app > Personalization > Lock screen vedd ki a pipát a “Show Windows background picture on the sign-in screen” elöl.)

Microsoft Edge Object RTC funkció

Fejlesztőknek tartalmazza ez a build az Object RTC előzetesét. Az Object RTC API-jai lehetővé teszik a valós idejű audio és videó kommunikációt az Edge-el, bármilyen plugin telepítése nélkül.

Szöveg beviteli fejlesztések

Latin nyelv nagyobb fokú támogatása. A szövegmező nem nyílik meg automatikusan, ha nem vagy Tablet módban vagy nincs külső Surface billentyűzet csatlakoztatva.

További írásjelek támogatásával is bővült a javaslatok mező, annak érdekébe, hogy relevánsan ajánlja fel a javasolt írásjeleket.