Total Commander for Windows Phone 1.0 final avagy amikortól már nincs értelme többé Windows Phone-ra fájlkezelőt írni…!

Korábban a Facebook csoportban (igen abban, amelyben 5300 felett vagyunk már tagok) olvastam, hogy lehet Total Commander bétára jelentkezni valahol. Megkerestem és jelentkeztem és vártam a csodára, de az valahogy nem akart eljönni, pedig én vártam rá sokat. Aztán tegnap kaptam az e-mailt, hogy ne akarjak bétát tesztelni, mert már elérhető. Azonnal ráraboltam és 20 percet csak ujjongtam, pedig csak apró öröm az életben, de az nagyon. Az értékelők számából azt látom, hogy igazán még nem terjedt el, de 2015.09.11 óta elérhető. Gondoltam ez okból mindenképp közzé kell tennem.

Az, hogy a mappáinkat látjuk azt minden fájlkezelő tudja, de hogy emellett mappaként elérhető a Onedrive, Dropbox, Google Drive, Ftp kliens, WEBDav, LAN hozzáférés és Wifi fájlküldés, na ez már nem mindennapi! Ezek közül számomra a Wifi fájlküldés jött be nagyon, már a teszt alatt készült fotókat is így másoltam át PC-re. Adja az elérést vagy ezt QR kódként, és onnan töltheted le, akár ZIP-ként is. Van frankó fájlkeresés, és sorba rendezés is, mely utóbbi növekvő vagy csökkenő (név, kiterjesztés, méret, dátum), melyekbe belevehetjük a mappákat is. Nem a PC-n vagy más mobil platformon megszokott kinézettel találkozunk majd, hanem olyan Windows Phone fajta lesz, mely a app neve miatt fura, mégis csillagos 5-ös az egész ahogy van. A felület itt is kétoldalas, bár mindig csak az egyiket látjuk, ez jól működik és könnyen megszokható. Reklámot sem találunk benne természetesen, az nem a TC stílusa.

Persze még van hova tovább, mert kinézetben én hiányolom a kétoldalú kinézetet egy lapon, tehát mondjuk fektetett módban. Továbbá talán TC kékes színvilágot és hasonló ikonokat, de ismerve milyen alternatívák vannak, azt hiszem ezt csak a hosszú évek óta ismert Total Commander használat szól belőlem, semmi több.

Ezen felül túl sokat szinte lehetetlen írni róla, töltsétek, használjátok. Én most minden egyéb fájlkezelőt törlök… meggyőződésem, hogy nincs értelme tovább másnak. Letöltés kattintással, vagy a közölt QR kóddal lehetséges.

QR