Forrás:

BetaNews

Nem sokkal az asztali változat legújabb Insider verziója után a Microsoft a mobil rendszerre is kiadta a legfrissebb bétát. A fogadtatás kicsit hűvösre sikeredett. Bár a Windows 10 Mobile 10549-es verziója sok hibát kijavított, ugyanakkor visszatért egy régi bug, amire a gyakorlottabb Insider felhasználók biztosan emlékeznek még: az upgrade bug még a jó öreg 10136-os verzióból. Ennek megfelelően a megoldás is ugyanaz: vissza kell állítani a telefonunkat Windows Phone 8.1-re, és onnan frissíteni a 10549-es Insiderre. Aki nem így csinálja, annak mindenféle kellemetlenségei lesznek, leginkább, hogy használhatatlan lesz telefonja.

Az okot Gabriel Aul magyarázza el: a hibát az utolsó pillanatban vették észre, és a csapat végül úgy döntött, nem halasztják el a kiadást, hanem inkább kiadják bármi áron. Aki a 10536-os verzióról próbál frissíteni, annak a végén egy múlhatatlan fekete képernyő a végzete, tehát nem érdemes vele próbálkozni.

Hogy még cifrább legyen a helyzet, a 10549-es telepítése után egyesek tapasztalhatnak olyat, hogy bizonyos alkalmazások nem lesznek meg. Nekik szintén a korábban ajánlott megoldás áll a rendelkezésükre: resetelniük kell a telefonjukat. Ha hozzászámítom a 8.1-re való visszaállást, akkor bizony akár másfél-két órás procedúrára is készülhet a rettenthetetlen szívű tesztelő. Szokásos módon hozzászólásokban várjuk a tapasztalatokat azoktól, akiket a fentebb leírtak sem tántorítottak el attól, hogy végzetükbe rohanjanak.

MEGOSZTÁS
Előző cikkHamarosan új Windows 10 Mobile előzetes érkezhet
Következő cikkA Microsoft ISO-kat adott ki a 10565-ös előzetesből
Főszerkesztő, vagyis ő kiabál a szerkesztőség többi tagjával akik helyette dolgoznak. Valamikor régen sokat tett a Lumia 710 főzött ROM-ok elterjedéséért. Legújabb szerzeménye egy Lumia 640, az előző pedig egy ASUS Transformer Book T100-as, amit a rá jellemző kedvességgel Terminátornak hív, bár azóta már egy Lenovo T410-et használ a mindennapokban. Jelenleg WordPress oldalak dizájnjával bohóckodik, illetve keresi az ideális webszerver konfigurációt.