Forrás:

WMPoweruser

A Mega Privacy, ha még valaki nem hallott róla, egy biztonságos felhő tárolási szolgáltatás. Hasonló a Microsoftos OneDrive-hoz, viszont az ingyenes felhasználók itt 50GB tárhelyet kapnak. Nos ennek a szolgáltatásnak van egy Windows Phone-ra készült alkalmazása. Ebben az alkalmazásban most tesztelik azt a funkciót hogy a telefonnal készített fotók automatikusan feltöltésre kerüljenek a Mega tárhelyre, hasonlóan a OneDrive megoldásához. Ugyanis az alkalmazás következő frissítése tartalmazni fogja ezt a ficsőrt, ami igencsak megszorongatja a Microsoftot. Hiszen sok felhasználó még azért nem váltott a Mega alkalmazására, mert az még nem tartalmazta ezt a funkciót. Ezzel nagyon sok minden megváltozhat, hisz a felhasználóknak most már teljes értékű alternatíva válik majd elérhetővé a OneDrive használatára. És ne felejtsük el megemlíteni míg a OneDrive-nak a méretei csökkenni fognak az ingyenes használóknál 5GB-ra, addig a Mega 50GB tárhelyet biztosít ingyen a felhasználói számára. Szóval egy elég jó alternatívának tűnik majd.

Ha tesztelni szeretnéd a béta alkalmazást egy meghívót kell kérni a [email protected] címen.

Te váltanál OneDrive-ról? 🙂

Én igen. A jegyzetek kivételével mindenem átköltöztetném.

 

 • IamTwo

  Nem.

 • Krisztián Hajnal

  A megát már alapból használtam ,de ha ezt megcsinálják egyértelműen igen.

 • martonx

  Amikor kijött a OneDrive-os hír, szétnéztem, és váltottam is a Mega-ra. Egyedül a Camera Roll-t hiányoltam, de gondoltam anélkül könnyebben tudok élni, mint normális tárhely méret nélkül. De most, hogy ez a funkció is hamarosan meg lesz, ki lesz az a hülye, aki nem vált? Na jó, az Office 365 előfizetőknek felesleges.

 • Tamás

  Két nagy hiányossága van még az automata feltöltésen kívül. Online videót nem tudsz megnyitni, és mindennek nevet kell, hogy adj, mert nincsen gyorsnézet ikon és a hosszú listából nagyon nehéz megtalálni amit szeretnél.

 • IamTwo

  OneDrive esetén nekem nagyon jól jön, hogy a webes felületen láthatom a távoli (bekapcsolva lévő) gépem, tabletem fájlrendszerét, de még a csatlakoztatott hálózati meghajtók tartalmát is.