Forrás:

Winbeta

A Microsoft nemrég bejelentette, hogy drasztikus változásokon fog átesni a OneDrive a jövő évtől, azzal a szlogennel, “hogy törekvés a termelékenység és együttműködés érdekében”. Háát…

Többé nem jár végtelen tárhely az Office 365 Otthoni, Egyszemélyes és Egyetemi csomagjaihoz. Ezek az előfizetések 1 TB tárhelyet fognak majd tartalmazni. Az ingyenes OneDrive 15 GB-ról 5 GB-ra csökken.

Nézzük a részleteket:

 • Nem jár végtelen tárhely az Office 365 Otthoni, Egyszemélyes és Egyetemi csomagjaihoz. Ezek az előfizetések 1 TB tárhelyet fognak majd tartalmazni.
 • A 100 és 200 GB-os fizetős csomagok megszűnnek és az új felhasználóknak felváltja az 50 GB-os csomag havi 1,99$-os díjon.
 • Az ingyenes OneDrive 15 GB-ról 5 GB-ra csökken az új és jelenlegi felhasználók számára is.
 • A 15 GB-os camera roll bónusz csomag is megszűnik.
 • Ha több, mint 5 GB adatot tárolsz az ingyenes OneDrive-ban, 12 hónapig eléred a fájljaid, hogy letudd azokat menteni.
 • Ha Office 365 előfizető vagy és meghaladod az 1 TB tárhelyet, értesítést fogsz kapni és lehetőséged van 12 hónapig lementeni a fájljaid.
 • Ha Office 365 előfizető vagy és a változások után már nem felel meg igényeidnek a szolgáltatás, időarányos visszatérítést kapsz.
 • A meglévő fizetős OneDrive használókat nem érintik a változások.

Úgy néz ki a Microsoft az O365 irányába szeretné az új felhasználókat irányítani. Személyes véleményem, hogy nagyon sajnálom, hogy nem növelik a tárhelyeket, hanem inkább csökkentik. És az, hogy, már a meglévő felhasználók tárhelyeit is levágják 5GB-ra, nos az nem túl jó húzás a Microsoft részéről.

Nektek mi a véleményetek? 🙂

 • Panaro

  Mi lenne? Lesújtó. 🙂

  Bár árnyalja a képet, hogy minimális igyekezet van bennük: “If you are using more than 5 GB of free storage, you will continue to have access to all files for at least 12 months after these changes go into effect in early 2016. In addition, you can redeem a free one-year Office 365 Personal subscription (credit card required), which includes 1 TB of OneDrive storage.”

  Attól tartok, előbb-utóbb úgyis szükségem lesz O365 előfizetésre, mivel a teljes funkciójú Office Mobile for W10 kisképernyős gépekre is csak előfizetéssel lesz elérhető. Az ehhez adott 1TB pedig nekem biztosan elegendő lesz.

 • Youkai

  A jó édes K…A anyukájukat! S most még finom voltam…

 • IamTwo

  Az alap 15-ről való csökkentés tényleg nem szép… A statisztikák szerint ennyi (5G) az átlag, de hát nem fért volna el???
  A 10T-ről 1T-re való csökkentés viszont hidegen hagy, hiszen egyiket sem tudom kihasználni w10 alatt, mert nyomi módon mindent leszinkronizál(na) a lokális HDD-re, miközben ekkora helyem nincs…. W8 alatt ez rendesen működött, mert csak azt húzta le a felhőből, amit kellett, nem mindet. Úgyhogy nekem elég lesz az 1T is, azt sem használom ki.

  • Baker

   Bocsánat, de w10 alatt be tudod állítani, hogy mit szinkronizáljon le.

   • Szabolcs Bodnár

    W8 alatt a OneDrive szinkronizáció kva jó volt, mert a teljes OneDrive-on tárolt állományt láttad az intézőben, de gyakorlatilag egyesével (is) be tudtad állítani, hogy mi legyen offline is elérhető. Azóta viszont igaz, hogy be tudod állítani, hogy mit szinkronizáljon, de amit nem szinkronizál, azt nem is látod.

    • IamTwo

     Így van és amelyik könyvtárat beállítom azt le is húzza kompletten, akkor is, ha csak 2 fájl kell belőle.
     Egy ideig az is nagyon zavart, hogy w8-ban GUI-val át lehetett helyezni a skydrive mappát máshova, w10 alatt erre csak barbár módszerek vannak.

    • Panaro

     Nyáron megígérték, hogy lesz egy egyértelműen használható utódja a régi placeholdernek. Reméltem, hogy a T2-vel ez is megérkezik. Valami csak lesz, mert nem hiszem, hogy W10-es telefonokra is le akarják majd szinkronizáltatni a teljes Onedrive-ot. 🙂

   • IamTwo

    Hát nem egészen.

 • Youkai

  Na most ha 2017-02-ig van 140 gigám, amiből szabad 88 giga, akkor most jövőre lecsökkentik, vagy várnak vele 2017.02-ig ??? Mert, hogy mikortól akarják ez meglépni, arról nem találtam semmi infót! Lehet, hogy csak egy tesz, mint anno volt az Xbox-nál, hogy nem lehet eladni a használt játékokat, aztán a masszív anyázás után meggondolták magukat ??? Mert ha igen, itt ez most speciel nem volna jó dolog, ez nem egy 2 szereplős piac…

  • IamTwo

   Ezt a 140G-s tárhelyet hogyan sikerült összeszedni?

   • Youkai

    Ingyenes 15 giga
    Hűség bónusz 10 giga
    Bónusz a filmtekercshez 15 giga
    Bing bónusz 100 giga

    Egyéb kérdés ? 🙂

 • Kozii

  vicc az egész :/ legalább a lumia felhasználókkal ne [email protected]ának ki… oda töltöm fel az összes videót meg képet amit a telefonnal csinálok… nagyszerű, 5 gigára egy hosszabb full hd videó nem megy fel

 • Erelke

  Részlet a bejelentésből: ha több mint 5GB-od van a felhőben, akkor ajándékba kapsz egy Office 365 előfizetést 1TB helyel. (egy évre)

  If you are using more than 5 GB of free storage, you will continue to have access to all files for at least 12 months after these changes go into effect in early 2016. In addition, you can redeem a free one-year Office 365 Personal subscription (credit card required), which includes 1 TB of OneDrive storage

 • martonx

  Elmennek a jó k..va anyjukba. Az még hagyján, hogy az ingyenes tárhelyet lecsökkentik 5Gb-re, de hogy a wp tulajoknak eddig meglévő camera roll-t is megszüntetik, azaz összességével 25Gb-vel vágják meg az embert, az tűrhetetlen. Jövőre akartam telefont venni, és hittem, hogy eddig pont a camera roll, és a OneDrive volt a platform egyik nagy előnye. Nos ez az előny megszűnt maradnak a hátrányok. Immár szinte biztos, hogy jövőre már az android-os telefonok között is erősen szét fogok nézni 🙁
  Hiszem, hogy az egész intézkedés egy szimpla drasztikus áremelés, és semmi köze marketing hablatyos magyarázathoz.

 • martonx

  No, én már át is költöztem a Mega-ba. ByeBye OneDrive. Még egy két ilyen lépés és a windows vonalról is teljesen leköltözök.

  • Adam Klein

   A személyes fiókomban tárolt adataim én is. 😀