A Microsoft nem rég adta ki a Windows 10 operációs rendszert, ami nagy népszerűségnek örvend. A Microsoft szerint, a Windows 10 jelenleg több, mint 110 millió eszközön fut. Most a Gartner azt jósolja, hogy a Windows 10 lesz a valaha volt legszélesebb körben telepített Windows.

A jelentés a következőket tartalmazza:

A Gartner Inc. szerint a Windows XP és Windows 7 után, a Windows 10 lehet a valaha volt legszélesebb körben felhasznált operációs rendszer. A Gartner előrejelzése alapján a vállalatok 50%-a kezdi meg a Windows 10 telepítését 2017 januárig.

Számos tényező szól a migráció mellett. Többek között a Windows 7 támogatása 2020 januárjában lejár, a Windows 10 erősen kompatibilis a Windows 7-es alkalmazásokkal és eszközökkel és a nagy kereslet a hibrid táblagépek iránt.

A végeredmény az, hogy sok vállalkozás megkezdi a Windows 10-re való migrálást 2016 első felében, majd bővítve a telepítések számát az év hátralevő részére. A Gartner arra számít, hogy 2017-ig a vállalkozások fele éles környezetben elkezdi a váltást Windows 10-re, majd ez a folyamat 2019-re befejeződik.

Nem meglepő, hogy a Microsoft szeretné 2018 júliusáig 1 milliárd eszközön a Windows 10-et látni. Nyilvánvaló, hogy ez nem lesz egyszerű, de a Windows 10 a PC-k, mobiltelefonok és táblagépek mellett megjelenik Xbox One és HoloLens készülékekre is, ami azt jelenti, hogy sokkal több eszközön jelen lehet az operációs rendszer.

Mit gondolsz? Szerinted sikerülhet a Microsoft terve, hogy 2018-ig 1 milliárd eszközön fusson az új operációs rendszer?