A két új, prémium kategóriás Lumia olyan hatékonyságot biztosít felhasználójának, mint semmilyen más telefon jelenleg a piacon

November végével megérkeznek a boltokba az első Windows 10 operációs rendszert futtató, prémium kategóriás okostelefonok: a Lumia 950 és a Lumia 950 XL – jelentette be a Microsoft. Ezekre a modellekre vártak régóta a Windows Phone rajongói: erősek, egyediek és innovatívak, a még nagyobb hatékonyságra tervezték őket. Velük egyszerre mutatkoznak be azok az eszközök – laptopok, tabletek – is a magyar piacon, amelyek előtelepített operációs rendszere szintén a Windows 10.

Microsoft LumiaA Microsoft új, zászlóshajó okostelefonjai ugyanazt az ismerős felhasználói felületet nyújtják, mint a többi új Windows 10-es eszköz. Így például az új telefonokon is bemutatkozik a Windows Hello beta, valamint a Continuum telefonra optimalizált verziója. A készülékek a legújabb technologiát és Microsoft legjobb innovációit ötvözik: QuadHD felbontású AMOLED kijelzőt, új 4K videó-felvételre képes PureView kamerát 20 megapixeles érzékelővel és három, természetes fényű LED vakuval, valamint a legújabb Qualcomm® Snapdragon™ processzorokat. Magyarországon a Lumia 950, a Lumia 950 XL készülékek kaphatóak lesznek mobilszolgáltatóknál, illetve a független csatornákban is, ahol már november közepétől online előrendelhetőek a telefonok.

„A Lumia 950 és a Lumia 950 XL telefonokat azoknak terveztük, akik a lehető legtöbbet akarják kihozni az okostelefonjukból a világ legnagyobb hatékonyságot nyújtó operációs rendszerével” – mondta Szentkuti Gabriella, a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatója. „Ezekhez a prémium kategóriás telefonokhoz nagyméretű kijelző, egér és billenytűzet is csatlakoztatható – így egy Windows 10 PC élményét képesek nyújtani. Microsoft küldetése, hogy hozzásegítse a világ minden lakóját, vállalatát és közösségét, hogy többre legyen képes. Az új Windows 10 rendszerű csúcskategóriás Lumia eszközök és a telefonra optimalizált Continuum minden előnyét kihasználva a felhasználók több mindent, gyorsabban és kényelmesebben tudnak elintézni napjaink mobil- és felhőalapú világában.”

A Windows 10-es új telefonok példátlan hatékonyságot biztosítanak felhasználóiknak

Continuum dokkolóA Lumia 950 és 950 XL telefonok a Microsoft eddigi legjobb okostelefonjai, amelyeket tervezői a Windows 10 élményre építettek.

Az Office alkalmazások – melyek előretelepítve érkeznek – a OneDrive felhőben tárolt korábbi dokumentumokat is képesek elérni. Az új funkcióknak és eszközöknek köszönhetően a dokumentumok szerkesztése telefonon soha nem volt még ennyire egyszerű, mint a legújabb Lumiákon. Az Outlookba érkező leveleket egyszerű ujjmozdulatokkal lehet rendezni, a levélírásához pedig Office-hoz hasonló funkciók állnak rendelkezésre – így a gyors kommunikációnak semmi sem szabhat határt. A felhasználó szabadon közlekedhet az eszközök között, a dokumentumait, fényképeit, videóit pedig mindig és minden eszközön eléri a folyamatos OneDrive felhő szinkronizációnak köszönhetően.

HD-500 Microsoft DokkolóA HD-500 Microsoft Dokkoló segítségével az új Lumia csúcstelefonokat csatlakoztathatjuk monitorhoz vagy TV-hez illetve billentyűzethez és egérhez. A Continuum telefonokra optimalizált verziójának köszönhetően a Windows 10-re fejlesztett univerzális alkalmazások – alkalmazkodva a nagy képernyőhöz – automatikusan átméreteződnek, így például az Office dokumentumok a PC-n megszokott környezetben tekinthetők meg és szerkeszthetők. Mindeközben a telefonon – nagy képernyőtől függetlenül – továbbra is lehet hívásokat fogadni, sms-ezni, egyéb alkalmazásokat futtatni. A dokkolóhoz csatlakoztatva a telefon folyamatos töltése is biztosított.

A lezárt készülék a Windows Hello beta használatával lehető legtermészetesebb módon, egy infra-vörös kamera segítségével, az íriszre fókuszálva azonosítja a telefon tulajdonosát és oldja fel a telefonzárt.

Prémium telefonokhoz méltó az új Lumiák teljesítménye is. Mindkét készülék QuadHD AMOLED kijelzővel rendelkezik, amely maximum 564ppi pixelsűrűségű. Ennek köszönhetően a fényképek, videók, a dokumentumok nagyon jól láthatók és olvashatóak erős fényben is. A legújabb generációs, 20 megapixeles érzékelővel, természetes fényű, három LED vakuval ellátott, 4K videó felvételre képes PureView kamerával a Lumia 950 és Lumia 950 XL gyorsabban fókuszál és maximálisan éles képeket és videófelvételeket készít még kedvezőtlen megvilágításban is. Az elkészült fotók a Windows Photo alkalmazáson keresztül automatikusan feltölthetők a felhőbe és a többi Windows 10 eszköz számára is elérhetővé válnak, vagy könnyedén megoszthatók a barátokkal és családtagokkal. Hogy mindez gyorsan, gördülékenyen történhessen meg arról a legújabb Qualcomm® Snapdragon™ processzorok gondoskodnak – a Lumia 950 hatmagos. a Lumia 950 XL nyolcmagos erőforrást kapott.

A teljes termékleírás itt és itt érhető el.

Megérkezett a Windows 10-es Luma 550 is – a legmegfizethetőbb 4G-s okostelefon

550_black_back_front_HUN_smallA szintén Windows 10-zel érkező Lumia 550-es készülékkel a Windows rajongók és az üzleti felhasználók köre is bővülhet, akik az okostelefont minden lényeges funkcióval, de a csúcsmodelleknél elérhetőbb áron vásárolhatják meg. A legfrissebb operációs rendszert futtatva a Lumia 550 a legelérhetőbb 4G LTE okostelefon azok számára, akik a legjobb ár-érték arányú Lumia készüléket keresik, minőségi kompromisszumok nélkül.

A különlegesen gyors LTE 4G kapcsolattal felszerelt, Qualcomm Snapdragon processzoros, 4,7 colos HD kijelzős, 5MP-es hátlapi és 2MP-es előlapi kamerával ellátott készülék már decemberben elérhető lesz az értékesítő partnereknél.

A teljes termékleírás itt érhető el.