Forrás:

WMPoweruser

Pedig ez jelenleg nem várható el a HTC-től tekintve, hogy éppen legújabb generációs androidos készülékeinek fejlesztésével van elfoglalva, ráadásul a tajvani cég helyzete nem túl rózsás, tehát nem mindegy, mire költ.

Ehhez képest a WMPoweruser egy érdekes hirdetésre bukkant a Microsoft karrier oldalán, amelyben egy értékesítési igazgatót keresnek Tajvan fővárosába Taipeibe, ahol teljesen véletlenül a HTC főhadiszállása is található. Az új igazgató feladata mindenféle terjeszkedési és fejlesztési stratégiák mellett az is, hogy együttműködjön a HTC-vel, amely „az egyik legnagyobb független telefon gyártó partnerünk.” Az új igazgatónak ezen belül még az is feladata, hogy egy olyan portfóliót állítson össze, amelyben olyan forgatókönyvek szerepelnek, amelyekben a HTC eszközei, alkalmazásai és szolgáltatásai kombinálódnak Windows 10 Mobile-lal és egyéb Microsoft szolgáltatásokkal.

Az álláshirdetés egyébként beleillik a Microsoft utóbbi időkben egyre hangsúlyosabb távol-keleti OEM (hardvergyártó) politikájába, amelyben egyre fontosabb szerepet játszik a gagyi koppintott telefonok gyártásából mára kinőtt Shenzen körzet, amelynek igazgatójának az új értékesítési igazgató is közvetlenül jelenteni fog. Jelenleg a Shenzen körzetben a Microsoft partnerei főleg olcsó tableteket és hibrideket gyártanak, windowsos telefonokkal kevésbé foglalkoznak.

Elképzelhető még az is, hogy a Microsoft egy kis pénzzel segít majd ösztönözni a HTC-t, amelynek jelenlegi ingatag pénzügyi helyzetében minden anyagi támogatás jól jöhet. A Microsoftnak pedig azért lenne ez előnyös, mert a HTC, amely a klasszikus Windows Mobile időszak óta volt stratégiai partnere a Microsoftnak, jelenleg hiányzik a a Windows 10 Mobile portfólióból.

MEGOSZTÁS
Előző cikkWindows 10 Mobile: 10586.107 és új Insider kör
Következő cikkHivatalosan is itt a Lumia 650
Főszerkesztő, vagyis ő kiabál a szerkesztőség többi tagjával akik helyette dolgoznak. Valamikor régen sokat tett a Lumia 710 főzött ROM-ok elterjedéséért. Legújabb szerzeménye egy Lumia 640, az előző pedig egy ASUS Transformer Book T100-as, amit a rá jellemző kedvességgel Terminátornak hív, bár azóta már egy Lenovo T410-et használ a mindennapokban. Jelenleg WordPress oldalak dizájnjával bohóckodik, illetve keresi az ideális webszerver konfigurációt.