Forrás:

Neowin

Az Indiegogon egy frissen indul startup NexDock néven egy olyan eszköz előállításán ügyködik, amely a Microsoft Display Dockjához hasonlóan majdnem pécét tud varázsolni egy Continuum képes Windows 10 Mobile rendszerű telefonból. Azzal a különbséggel, hogy nem asztali pécét varázsol belőle (monitor + billentyűzet + egér hozzáadásával), hanem laptopot.

Sőt, valójában ennél jóval ambíciózusabbak: nem csak azoknak szánják az új eszközt, akiknek mondjuk Lumia 950-jük van, hanem (majd valamikor a jövőben) azoknak is, akiknek valamilyen tabletjük, Raspberry Pijük, valamiféle extra kicsi (stick) pécéjük, mint mondjuk az Intel Compute Stickje, de akár androidos telefonjuk, vagy iPhone-juk, és akár még egy laptop mellé is lehetne tenni extra kijelzőnek, bár ez utóbbi nekem kicsit morbid látvány.

nexdock-laptopPersze az androidos telefon és az IPhone esetében vannak a dolognak korlátai, például utóbbi esetében csak arról lenne szó, hogy az AirPlay-képes, két képernyőn használható játékoknak lenne a plusz képernyője, vagyis a telefonból kontroller lenne.

nexdock-iphoneA termék egyelőre nem mindenben vonzó. A 14″-es 1366×768 pixel felbontású kijelző belefér, viszont a 10000 mAh-s akkumulátor nekem mintha karcsúnak tűnne, a másfél kilogrammos tömeg pedig soknak tűnik. Ugyanakkor az USB-C csatlakozón kívül van két USB és egy mini HDMI bemenete is, utóbbival a stick pécé vagy a másik laptop csatlakoztatható.

Az alkotók saját állításuk szerint kapcsolatban állnak egy kínai ODM-mel (Original Design Manufacturer, vagyis egy olyan cég, amelyhez beviszed az ötletedet és ők legyártják), van működő prototípusuk is, és most arra gyújtenek pénzt, hogy összejöjjön a minimális rendelés, amivel el tudnak indulni a sorozatgyártással. Céljuk 300.000 dollár összeszedése, ebből durván 22.000 már összejött, és még van egy hónapjuk összeszedni a maradékot. Az „első fecskék”-nek 79 dolláros árat ajánlottak, ebből mind a 250 talált vevőt, a 750 „még éppen időben” jelentkezőknek 99 dollárba kerülne, ebből már csak 21 jelentkező van. Végül a maradéknak 119 dollár lenne, és ha valóban beindulna a sorozatgyártás, akkor 149 dollár lenne a fogyasztói ár.