Forrás:

The Verge

Máris van egy kisebb szenzáció az MWC 2016-on. Néhány napja ütötte fel a fejét egy olyan híresztelés, miszerint Sonytól elváló VAIO ki fog adni egy telefont Windows 10 Mobile-lal. Most, amikor a windowsos telefonok eladásai nem verdesik az eget, minden effél pletykát fenntartásokkal kell kezelni, azonban kiderült, a hír igaz, ráadásul az új telefon sokak igényét teljesíti már pusztán a külsejével is, ugyanis a háza alumíniumból készült. Sőt, ha már itt tartunk, az is egy szempont, mennyi évig vártunk egy Sony gyártmányú Windows Phone-ra (annak idején egy prototípusig sikerült elvergődniük), erre ha nem is a Sony, de egy volt része belevágott.

vaio3.0Egyszóval, akinek nem tetszettek a Microsoft műanyag házba épített telefonjai, az egy lépést se tegyen tovább, ugyanis ez pont neki való. Külseje alapján ugyanis méltó utódja a valamikori Sony VAIO laptopoknak, amelyek többnyire sima alumínium házukkal gerjesztettek vágyakat az arra fogékonyakban. A VAIO külön hangsúlyozta is az építési minőséget, és hogy a készüléket szigorú tesztelésnek vetették alá.

VAIO_Phone_Biz_Silver_hand.0Adatai kutyafuttában a következők: 5,5″-es, full HD (1080*1920 pixeles) kijelző, 3 GB memória, és az egészet egy Qualcomm Snapdragon 617-es hajtja meg, ami ugyan nem csúcskategória, ám képes a Windows 10 Mobile Continuum módját támogatni, amelyet egyébként USB-C csatlakozó híján vezeték nélkül biztosít a VAIO Phone Biz

vaio4.0A VAIO áprilistól kezdi árusítani a telefont körülbelül 50.000 jenes, azaz mintegy 424 dolláros áron (vagyis nálunk olyan 150-160 ezer forintnál indulna), együttműködve japán egyik vezető szolgáltatójával az NTT DoCoMo-val.

MEGOSZTÁS
Előző cikkWindows Phone: él, meghalt, vagy csak szendereg?
Következő cikkWindows 10: érkezik a 14257-es kiadás
Főszerkesztő, vagyis ő kiabál a szerkesztőség többi tagjával akik helyette dolgoznak. Valamikor régen sokat tett a Lumia 710 főzött ROM-ok elterjedéséért. Legújabb szerzeménye egy Lumia 640, az előző pedig egy ASUS Transformer Book T100-as, amit a rá jellemző kedvességgel Terminátornak hív, bár azóta már egy Lenovo T410-et használ a mindennapokban. Jelenleg WordPress oldalak dizájnjával bohóckodik, illetve keresi az ideális webszerver konfigurációt.