Szinte hihetetlen, de a Windows 10 Mobile már három hónapos: a Microsoft november végén, a Lumia 950 és 950 kiadásakor mutatta be új mobil operációs rendszerét a nagyközönségnek. A korábbi telefonokra azonban még nem elérhető, ezért akik ki akarják próbálni előnyeit, azok kénytelenek csatlakozni az Insider programhoz.

Először arról volt szó, hogy a Windows 10 Mobile decembertől fog érkezni a népszerű Windows Phone eszközökre, ám nem sokkal az év vége előtt a Microsoft bejelentette, hogy a felhasználóknak még kell egy kicsit várniuk. Most van egy új időpontunk, kérdés, hogy harmadszorra be fog-e jönni.

microsoft_mexico_windows_10_mobileDecember végén a Microsoft azt mondta, hogy a Windows Mobile 10 rendszerfrissítések 2016 elején érkezhetnek bizonyos Windows Phone 8 és 8.1 telefonokra, olvasóink körében azóta is folyamatos a találgatás, egyesek „mikor jön már a Windows Mobile 10” zaklatják folyamatosan a többieket, míg mások újabb és újabb „most már teljesen biztos” időponttal etetik az arra fogékonyakat. De most, ha hihetünk a Microsoft Mexico-nak, akkor február 29-én indul el a frissítés kibocsátása. A kérdés valóban csak az, hogy hihetünk-e, ugyanis az ominózus bejelentés azóta szőrén-szálán eltűnt. Mert ez jelentheti azt is, hogy valaki óvatlanul kiszivárogtatta a valóságot, amit aztán sietve eltávolítottak, de azt is, hogy csak egy tréfás kolléga szórakoztatta rövid időre az egyre türelmetlenebb úri közönséget.

Ugyanakkor az időpontban lenne ráció. Február 29. 11 nap múlva lesz, és eközben ott lesz a Barcelonában február 22. és 25. között megrendezésre kerülő MWC 2016, vagyis adott lesz a lehetőség a Microsoft számára, hogy méltó módon bejelenthesse a várva várt eseményt, meg persze az aktuális 2016-os mobil stratégiáját, amely körül egyelőre a kelleténél jóval több a homály. Ha valaki már nem emlékezne: a Microsoft korábban közzétette azoknak a készülékeknek a listáját, amelyekre érkezni fog a Windows 10 Mobile – ezek többnyire azok, amelyek már eleve Windows Phone 8.1-gyel kerültek forgalomba.

Update: ez természetesen nem azt jelenti, hogy (ha a hír igaz) akkor február 29-én mindenki hozzájut a Windows 10 Mobile-hoz, hanem annyit, hogy akkor kezdenek el kimenni a hivatalos frissítések. A folyamat (volt már rá példa) akár hónapokig is eltarthat.

MEGOSZTÁS
Előző cikkWindows 10 Mobile és a Redstone frissítés
Következő cikkMicrosoft China: már tesztelik a Windows 10 Mobile frissítést
Főszerkesztő, vagyis ő kiabál a szerkesztőség többi tagjával akik helyette dolgoznak. Valamikor régen sokat tett a Lumia 710 főzött ROM-ok elterjedéséért. Legújabb szerzeménye egy Lumia 640, az előző pedig egy ASUS Transformer Book T100-as, amit a rá jellemző kedvességgel Terminátornak hív, bár azóta már egy Lenovo T410-et használ a mindennapokban. Jelenleg WordPress oldalak dizájnjával bohóckodik, illetve keresi az ideális webszerver konfigurációt.