Forrás:

WinBeta

Amikor annak idején Gabe Aul bejelentette, hogy ezentúl a Gyors körön levőknek felpörög az Insider kiadások kibocsátása, nem is gondoltuk, hogy ennyire. Az eddigi nagyjából havonta érkező kiadások helyett akár hetente több is érkezik, lám, itt van a 14257-es kiadás, ami a kevesebb, mint egy hete érkező 14251-eshez biztosít mindenféle bugfixeket (hibajavítások). Gyorsan nézzük át, mikről is van szó!

  • Számos alkalmazás hajlamos volt összeomlani egy memóriakezelési változtatásban levő hiba miatt. A hibát megoldották.
  • Az Action Centerben ismét ott a Connect (Csatlakozás) gomb.
  • A Microsoft Edge-ben nem működött az F12 Developer Tools, ezt is javították. (Ezt én külön is megköszönöm, kedves Microsoft!)
  • Időnként olyankor is megjelent(ek) az ajánlott alkalmazás(ok) a Start menüben, amikor a felhasználó ezt a funkciót kikapcsolta. Javítva.
  • Javították azt a hibát, ami miatt a Lockscreen (Zárképernyő) beállításai között ha valaki megpróbálta beállítani a „Get fun facts, tips, tricks and more on your lock screen” (érdekességek, tippek és trükkök megjelenítése a Zárképernyőn) funkciót, az pont jól letiltotta azt.
  • Megoldották azt a problémát is, ami miatt ha valaki 100%-ról 150 vagy 175%-ra növelte a képernyő DPI értékét, akkor az Asztalon levő ikonok cseppet összekutyulódtak.
  • Végül, de utolsósorban a fájlkezelőben nem működött a fájlok .zip tömörített állományba való beilesztése, és ezt is korrigálták.

A mostani eset remek példa arra, mennyivel jobb a kiadások gyorsabb kibocsátása a régi, lassabb megoldásnál, hiszen nem kell akár hetekig, hónapokig is várni és mindenféle eszközökkel javítgatni az efféle apróbb-cseprőbb, ám bosszantó hibákat.

MEGOSZTÁS
Előző cikkWindows 10: érkezik a 14257-es kiadás
Következő cikkFacebook bejelentkezéssel frissült a 6tag
Főszerkesztő, vagyis ő kiabál a szerkesztőség többi tagjával akik helyette dolgoznak. Valamikor régen sokat tett a Lumia 710 főzött ROM-ok elterjedéséért. Legújabb szerzeménye egy Lumia 640, az előző pedig egy ASUS Transformer Book T100-as, amit a rá jellemző kedvességgel Terminátornak hív, bár azóta már egy Lenovo T410-et használ a mindennapokban. Jelenleg WordPress oldalak dizájnjával bohóckodik, illetve keresi az ideális webszerver konfigurációt.