Forrás:

WinBeta

Amikor annak idején Gabe Aul bejelentette, hogy ezentúl a Gyors körön levőknek felpörög az Insider kiadások kibocsátása, nem is gondoltuk, hogy ennyire. Az eddigi nagyjából havonta érkező kiadások helyett akár hetente több is érkezik, lám, itt van a 14257-es kiadás, ami a kevesebb, mint egy hete érkező 14251-eshez biztosít mindenféle bugfixeket (hibajavítások). Gyorsan nézzük át, mikről is van szó!

 • Számos alkalmazás hajlamos volt összeomlani egy memóriakezelési változtatásban levő hiba miatt. A hibát megoldották.
 • Az Action Centerben ismét ott a Connect (Csatlakozás) gomb.
 • A Microsoft Edge-ben nem működött az F12 Developer Tools, ezt is javították. (Ezt én külön is megköszönöm, kedves Microsoft!)
 • Időnként olyankor is megjelent(ek) az ajánlott alkalmazás(ok) a Start menüben, amikor a felhasználó ezt a funkciót kikapcsolta. Javítva.
 • Javították azt a hibát, ami miatt a Lockscreen (Zárképernyő) beállításai között ha valaki megpróbálta beállítani a „Get fun facts, tips, tricks and more on your lock screen” (érdekességek, tippek és trükkök megjelenítése a Zárképernyőn) funkciót, az pont jól letiltotta azt.
 • Megoldották azt a problémát is, ami miatt ha valaki 100%-ról 150 vagy 175%-ra növelte a képernyő DPI értékét, akkor az Asztalon levő ikonok cseppet összekutyulódtak.
 • Végül, de utolsósorban a fájlkezelőben nem működött a fájlok .zip tömörített állományba való beilesztése, és ezt is korrigálták.

A mostani eset remek példa arra, mennyivel jobb a kiadások gyorsabb kibocsátása a régi, lassabb megoldásnál, hiszen nem kell akár hetekig, hónapokig is várni és mindenféle eszközökkel javítgatni az efféle apróbb-cseprőbb, ám bosszantó hibákat.

MEGOSZTÁS
Előző cikkWindows 10: érkezik a 14257-es kiadás
Következő cikkFacebook bejelentkezéssel frissült a 6tag

Főszerkesztő, vagyis ő kiabál a szerkesztőség többi tagjával akik helyette dolgoznak. Valamikor régen sokat tett a Lumia 710 főzött ROM-ok elterjedéséért. Legújabb szerzeménye egy Lumia 640, az előző pedig egy ASUS Transformer Book T100-as, amit a rá jellemző kedvességgel Terminátornak hív, bár azóta már egy Lenovo T410-et használ a mindennapokban. Jelenleg WordPress oldalak dizájnjával bohóckodik, illetve keresi az ideális webszerver konfigurációt.

 • martonx

  Elnézve az eddigi termést a Redstone-ban valóban nulla újdonság lesz. És ez nagyon szomorú. Talán az Edge megkapja végre az extensiönöket, amiket egy éve ígérnek, vagy ha így folytatják, akkor ismét eltolják még pár hónappal. Tragikus.

 • Azt rebesgetik a 25.000 build körül már majdnem hibátlan lesz a winfos 10.