Azon kevesek számára, akik esetleg nem ismerik a SwiftKeyt: a brit társaság az egyik legismertebb (azonos nevű) mobil virtuális billentyűzet szoftver előállítója. A SwiftKey – amelynek mintegy 300 millió iOS és Android felhasználója van – mesterséges intelligencia és tanulási modellek segítségével könnyíti meg a felhasználói dolgát.

Február legelején felröppent az a hír, hogy a Microsoft szemet vetett a SwiftKey-re és szeretné felvásárolni. Meglepő módon a Microsoft megerősítette az információt, és elismerte, hogy a felvásárlás folyamatban van.

swiftkey_hawkinsTegnap a redmondiak erről szóló blogbejegyzése egy szűkszavú mondattal bővült: a Microsoft befejezte a SwiftKey felvásárlását. A pontos részletek nem ismertek, ugyanakkor a pletykák szerint nagyjából 250 millió dolláros üzletről van szó. A SwiftKey felvásárlása tovább erősíti a Microsoft több platformos mobil szoftver portfólióját, illetve a saját gépi tanulási fejlesztéseit is beépítheti a SwiftKey-be.

swiftkey-microsoftA hírről annak idején a SwiftKey saját blogján is beszámoltak, ahol Jon Reynolds és Ben Medlock, a SwiftKey alapítói (természetesen) örömmel nyugtázták, hogy „a Microsoft család részesei lehetnek”, ugyanakkor – nyilván az iOS és az Android felhasználók egy részének ösztönös ellenérzései miatt – azt is sietve tisztázták, hogy az alkalmazás továbbra is ingyenes marad a két nagy mobil platform felhasználói számára.

Számunkra a nagy kérdés persze az, a SwiftKey technológiája ilyen vagy olyan formában beleépül-e a Windows 10-be illetve annak mobil verziójába, és ha igen, akkor arról hogyan fogunk tudomást szerezni.

MEGOSZTÁS
Előző cikkA Windows Phone fejlesztők keresik a legtöbbet
Következő cikkÚj animációk lesznek a Windows 10 Mobile-ban
Főszerkesztő, vagyis ő kiabál a szerkesztőség többi tagjával akik helyette dolgoznak. Valamikor régen sokat tett a Lumia 710 főzött ROM-ok elterjedéséért. Legújabb szerzeménye egy Lumia 640, az előző pedig egy ASUS Transformer Book T100-as, amit a rá jellemző kedvességgel Terminátornak hív, bár azóta már egy Lenovo T410-et használ a mindennapokban. Jelenleg WordPress oldalak dizájnjával bohóckodik, illetve keresi az ideális webszerver konfigurációt.