A Lumia telefonok közismertek arról, hogy kimagasló minőségű kamerákkal vannak felszerelve. A Lumia 950, a Microsoft zászlóshajó készüléke különösen ütős kamerát kapott. A technikai paraméterek felsorolásánál azonban sokkal kézzelfoghatóbb bizonyítékot ad erre az a fotósorozat, amelyet a National Geographic fotósa, Stephen Alvarez készített el. Ő Lumia telefonokkal a kezében veszi lencsevégre a világ hét természeti csodáját.

Legutóbbi blogbejegyzésében Stephen a varázslatos sarki fény fotózásának körülményeit osztja meg az olvasókkal. A profi fotós Észak-Finnországban, kemény mínuszokban készített lélegzetelállító képeket az a légkörbe behatoló töltött részecskék által keltett fényjelenségről, az Aurora Borealisról.

Picture1Stephen képei és a finnországi kalandjait megörökítő írás a Microsoft Devices Blogon érthető el.

Stephen korábban az alábbi helyszíneken és a felsorolt Lumia okostelefonokkal készített képeket:

  • Lumia 1020, Grand Canyon
  • Lumia 930 and 1520, Mount Everest
  • Lumia 830, Victoria Vízesés
  • Lumia 640 XL, a mexikói Tűzgyűrű vulkánjai
  • Lumia 950 és 950 XL. Nagy Korallzátony. A blogbejegyzés megjelenésével egyidőben öt kép került nyilvánosságra a Lumia és a Nat Geo közös Instagram fiókjában, valamint a Nat Geo saját Instagram csatornáján.

Picture2A Microsoft Lumia 950 20 megapixeles hátlapi PureView kamera BSI szenzort használ, F1.9 Zeiss optikával és három LED-es vakuval. Az ötödikgenerációs optikai képstabilizálást ISO12800-as érzékenység és 4K-s felvételi lehetőség egészítik ki. A készülékkel viszonylag árnyékos helyen is jó minőségű képek készíthetők.

Picture4

Picture3

MEGOSZTÁS
Előző cikkRégi problémát oldott meg a Microsoft az Insider programban
Következő cikkA Vodafone Italiánál beindul a Windows Mobile 10
Főszerkesztő, vagyis ő kiabál a szerkesztőség többi tagjával akik helyette dolgoznak. Valamikor régen sokat tett a Lumia 710 főzött ROM-ok elterjedéséért. Legújabb szerzeménye egy Lumia 640, az előző pedig egy ASUS Transformer Book T100-as, amit a rá jellemző kedvességgel Terminátornak hív, bár azóta már egy Lenovo T410-et használ a mindennapokban. Jelenleg WordPress oldalak dizájnjával bohóckodik, illetve keresi az ideális webszerver konfigurációt.