A Microsoft március 25-én, vagyis múlt pénteken bocsátotta ki a gyors körön levők részére a Windows 10 Insider Preview 14295-ös kiadását, amit most elérhetővé tett a lassú körös felhasználók számára is. A hírt tegnap jelentette be Gabriel Aul a Microsoft Experience Blogon. Aki esetleg tisztán, telepítőlemezről szeretné telepíteni, annak számára a szükséges ISO fájl elérhető az Insider Program honlapján. Mivel olvasóink érdeklődtek, alább nézzük át, mit javítottak ki, és mik a lehetséges hibák az előző verziókhoz képest. Mivel a lista a 14291-es verzióhoz képest érvényes, nem lesz hosszú.

Hibajavítások a pécés verzióban

 • Ha Xbox, vagy egyéb játékkontrollert csatlakoztattak a pécéhez, hajlamos volt lefagyni.
 • Az Edge böngésző frissíteni kezdte az aktuális fül tartalmát ha valaki megnyomta a Caps Lock billentyűt miközben egy jelszó mezőbe írt.
 • Az Xbox alkalmazással és egyes Xbox játékokkal nem lehetett bejelentkezni az Xbox fiókba.
 • Egy driver hiba miatt a Kaspersky Anti-Virus, Internet Security és Kaspersky Total Security Suite nem működött megfelelően.

Lehetséges hibák a pécés verzióban

 • A Narrátor alkalmazás nem képes felolvasni a menü opciókat a Feedback Hubban, illetve a kijelölt szöveget a Feedback Hubban, a Cortanában és még néhány alkalmazásban.
 • Ha valaki virtuális switchet állított be Hyper-V alatt, elképzelhető, hogy a hálózati indikátor hibát jelez (piros X az értesítési területen), holott nem áll fenn probléma.
 • Néhány TPM chipes pécén, mint például az ASUS Zenbook UX31, a hang torz lehet és a trackpad használat közben szaggathat, aminek az oka, hogy egy karbantartó művelet folyamatosan megy a háttérben. Ideiglenes megoldásként ezt kell törölni a Task Schedulerrel.
 • Ha a pécére Windows Hello szolgáltatással vagy PIN kóddal jelentkezünk be, elindul a Microsoft Passport szolgáltatás, aminek hatására a Bluetooth eszköz eszköz elkezd folyamatosan felderíteni, ami (többek között) megnövekedett energiafelhasználáshoz vezet. Ideiglenes megoldásként le kell tiltani a Microsoft Password szolgáltatást (NgcSvc). Parancssorból le kell futtatni a „reg add HKLMSystemCurrentControlSetServicesNgcSvc /v Start /t REG_DWORD /d 0x4 /f” parancsot, majd újra indítani a pécét.
 • Ha valaki a 14291-es verzióról frissített, annak nem sikerül Miracast eszközhöz csatlakozni. A megoldás a linkelt forrásban található.
 • Egyes alkalmazások, mint a QQ cset program, a Windows Live Mail vagy az Expression Encoder 4 hajlamosak összeomlani.

Hibajavítások a mobile verzióban

 • Ha a 14291-es kiadással valaki resetelte a telefont és megkísérelte helyreállítani a mentett állapotot, az alkalmazások helyreállítása sikertelen, volt és a Kezdőképernyőn üres, szürke csempék maradtak. A hiba megoldódott, a helyreállítás megfelelően működik.
 • Új nyelveket és billentyűzetkiosztásokat nem lehetett letölteni. Ugyanakkor az újraindítási képernyő nem jelenik meg új nyelv vagy billentyűzetkiosztás letöltése után, ami úgy oldható meg, ha a telefon frissítésekhez navigálunk, és kézzel újraindítjuk a telefont.

Lehetséges hibák a mobil verzióban

 • Akik a Development Branchről frissítettek, annak API problémák miatt a Microsoft Band 1 és 2-vel való szinkronizálás nem fog működni csak egy resetelés és a kapcsolat újra beállítása után.
 • Szintén a Development Branchről frissítetők számára ugyanaz a Miracast vevőhöz kapcsolódási hiba jelentkezik, mint a pécés felhasználóknak, ám telefonra (mivel azon a registry nem buherálható) egyelőre nincs hibajavítási eljárás.
 • A Gadget (Eszközök) alkalmazás nem érzékeli a Microsoft Display Dockot, emiatt aki korábban nem frissítette annak firmware-ét a 4-es verzióra, az nem képes firmware-t frissíteni rajta, ami USB-C stabilitási hibákkal járhat. Az eszköz és a Continuum ettől függetlenül működik.