Forrás:

WinBeta

Majdnem egy hónapja adtunk hírt arról, hogy a Windows Mobile 10 bizniszbe beszáll az Alcatel is a OneTouch Fierce XL elnevezésű modellel. Ez a telefon egy igazi „budget” (óccsó) phablet (bár nekem még éppen belefér a telefon kategóriába), ami a Snapdragon 210-es processzort leszámítva egészen tisztességes jellemzőkkel bír, a 2 GB memória pedig remek ebben a kategóriában. Potom 139 dollárért, ami nálunk olyan 50 ezer forint lenne, ha lehetne kapni, kifejezetten jó választás azoknak, akiknek a méret a lényeg, de túl sok extát nem akarnak.

A fenti videót Oliver Fuh, a WinBeta munkatársa készítette azoknak, akik gyors összefoglalót szeretnének a készülék előnyeiről és hátrányiról – már amennyire ez alig négy és fél percben lehetséges. Címszavakban az alábbiakról esik szó:

 • Mivel a csomagoláson OneTouch Fierce XL with Windows 10 felirat van, ezért elhangzik egy ejnye-bejnye amiatt, hogy mindenki (időnként a Microsoft is) keveri a Windows 10-et és a Windows 10 Mobile-t. Még az ottani T-Mobile eladói is, akik még csak ki sem próbálták a telefont.
 • A csomagolás a régi Lumiákéhoz hasonlít.
 • A készülék nagyjából 9,5 milliméter vastag, ami manapság már éppen csak elmegy.
 • A mostani divattal ellentétben kapacitív gombjai vannak, tehát a teljes kijelző használható.
 • A kijelző anyagairól nincs jó véleménye, 20 másodperc alatt elkezdett beporosodni (ember, most tépted le a védőfóliát, mit vártál). A cikkben hozzáteszi, hogy emellett a felszíne ragacsosan szemcsés, amit szintén okozhat egy gyengébb minőségű védőfólia.
 • Gorilla Glass helyett DragonTail a védelem a kijelzőnek.
 • A csomagolásban a mai szokásoknak megfelelően csak kézikönyv, töltőfej és USB kábel van, headset meg nem.
 • Összehasonlításként mellé rak egy Lumia 1520-at, egy 950-est és egy 640-est, amelyek közül ez a legnehezebb és a második legnagyobb.
 • A bekapcsoló gomb a hangerő gombok felett van, amitől én is sikítófrászt kapnék, és nem csak azért, mert hüvelykujjal szinte elérhetetlen, mutatóujjakkal pedig nagyon kényelmetlen lehet használni.
 • A kijelzőre viszont egy rossz szava sincs: fényes, az alacsony PPI érték ellenére élesek a kontúrok.
 • A használhatóságával sincs semmi baj, és igen, 2 GB memória van benne, ami jó dolog.

A cikkből még megtudhatjuk azt is, hogy a hangszóró borzalmas, nem való egy mobiltelefonhoz. A végszó pedig annyi, hogy ez valóban egy „budget” phablet, sem több, sem kevesebb.

MEGOSZTÁS
Előző cikkJátékajánló!
Következő cikkRégi problémát oldott meg a Microsoft az Insider programban
Főszerkesztő, vagyis ő kiabál a szerkesztőség többi tagjával akik helyette dolgoznak. Valamikor régen sokat tett a Lumia 710 főzött ROM-ok elterjedéséért. Legújabb szerzeménye egy Lumia 640, az előző pedig egy ASUS Transformer Book T100-as, amit a rá jellemző kedvességgel Terminátornak hív, bár azóta már egy Lenovo T410-et használ a mindennapokban. Jelenleg WordPress oldalak dizájnjával bohóckodik, illetve keresi az ideális webszerver konfigurációt.