Forrás:

WinBeta

A Microsoft interaktív kártyákat, az úgynevezett Card UI-t szándékozik bevezetni a Windows 10 Redstone valamelyik előbb vagy utóbb megérkező kiadásában – legalábbis ezt állítják hozzá közeli források. Ez többek között azt jelentené, hogy onnan kezdve a Cortana és az Action Cencter nem statikus információkat jelentetne meg, hanem ezt a bizonyos Card UI-t, amely többek között nem csak frissebb formában jelentetné meg az információkat, de egyben meg is osztaná azt a rendszer ezen két része között.

Ez röviden annyit jelentene, hogy az Action Center és a Cortana oda-vissza kommunikálna egymással, többek között azért is, hogy ezek az információk ne csak egy helyen lehessenek elérhetők. Ezen felül a Microsoft azzal is kísérletezik, hogy a Windows 10 Redstone Action Centerében az információk szűrhetők és csoportosíthatók legyenek. Jelenleg az értesítések alkalmazásonként csoportosítva jelennek meg, az új koncepció szerint már témák, vagy hasonló források szerint is lehetne. Erre lehetne példa, hogy mondjuk a Twitter és a Facebook értesítések egy közös fejléc alatt jelennének meg, mint közösségi értesítések.

action_center_cards_aMind a Windows 10 saját „gyári” alkalmazásai (mint például a Posta vagy a Naptár), mind a független fejlesztők alkalmazásai képesek lennének kártyákat kitűzni az Action centerbe, amely kártyák az eddigivel szemben részletesebb információval szolgálnának mondjuk egy születésnapról vagy egy találkozóról.

action_center_cards_bAz illusztrációk (elvben) belső koncepciók, ami azt jelenti, hogy a kész felület (ha megvalósul) teljesen másként is kinézhet majd, vagyis ne tessék reklamálni, ha ez történik. Reményeink szerint a Microsoft a mai BUILD konferencián fogja leleplezni a Card UI-t, de természetesen még az is megeshet, hogy az utolsó pillanatban visszavonják a tervet.