Nemrég jelent meg róla cikkünk, hogy az akkor még Redstone Wave 1, mára már Anniversary Update néven jegyzett, júliusban várható nagy Windows 10 frissítési csomag részeként érkezni fog az Action Center (és a Cortana) teljesen megújult felületű verziója.

Az új funkciók azonban nem csak az asztali pécékre érkeznek meg, hanem a mostanság sokadszor eltemetett Windows 10 Mobile-ra, valamint Androidra is a Cortana alkalmazáson keresztül. A hírek szerint ez utóbbi azt is tudja, hogy a pécénkre érkező értesítéseket meg tudjuk nézni androidos telefonunkon, és ha ott megtettük, a pécén már nem fog többet elibénk ugrálni. Ahogyan egyébként ez hamarosan így lesz valamennyi Windows 10-et futtató készülékünkön is. Engem mindig is zavart, hogy ugyanaz az értesítés fogad pécén, tableten és telefonon, hiába csuktam be a többin, és ez hatványozottan igaz a naptári eseményekre.

Kiemelt képünk nagyjából mindent megmutat, vagyis az eddigi egy darab fejlécből és egy betekintő sorból álló értesítésekben ezentúl lehet kép is, és amint az látható, a betekintő szöveg is lehet jóval bővebb. Hamarosan csempék, sőt widgetek is érkeznek az új felületre, tehát mondjuk egy időjárás alkalmazás tud küldeni értesítést, amiben teszem azt animáció van.