Kedden újabb foltozást adott ki a Microsoft a Windows 10 Mobile kiadott változatához, ami elérhető az Insider Program Release Preview körén, illetve azok számára is, akik gyárilag Windows 10-es okostelefonnal rendelkeznek, vagy 8.1-ről frissítettek. A közös rendszermag okán PC-re is elérhető az összegző frissítés, amely a 10586.218-as verziószámot viseli és több szemet szúró problémát is javít.

Íme az újdonságok:

  • Teljesítmény- és stabilitásbeli javítások
  • Visual Voicemail támogatás Dual SIM eszközökön
  • Javult a Bluetooth kapcsolat stabilitása
  • A Groove Zene már nem állítja le véletlenszerűen a zenelejátszást kikapcsolt képernyő esetén
  • Eltűnt a Microsoft Edge azon hibája, miszerint egy másik alkalmazásból való hivatkozás nem töltötte be a weboldalt, illetve fejlődtek a letöltési képességek is
  • Fejlesztették a Cortana megbízhatóságát szövegfelolvasás ill. a Csendes Órák szolgáltatás terén
  • Dolgoztak az Áruházon is, így egy hibát is javítottak, ami megakadályozta néhány alkalmazás telepítését és frissítését
  • Windows Phone 8.1-ről való frissítés után már nem marad üres egyetlen alkalmazás ikonja sem
  • Javítottak az USB általi PC kapcsolaton is néhány Windows Phone 8.1-ről frissített mobil esetén

A hivatalos változtatási listán kívül grafikai javítások is történtek, így már nem tűnik el a háttér árnyalása az alkalmazáslistáról, ha egy megnyitott programból lépünk vissza rá, illetve a Groove Zene gyors kezelőpanelje sem ugrál már számváltáskor, mintha 40 számot ugranál előre. Többen is az üzemidő javulásáról számoltak be a frissítés után, így mindenképpen érdemes telepíteni.

Megjegyzés: azok, akik Gyors vagy Lassú körön vannak és éppen egy Redstone előzetes munkálkodik készülékükön (14295.1000), ne keressenek frissítést, nem fognak találni, ugyanis számukra kicsit később érkezik majd az új build, de Gabe Aul szerint még a héten megkapják (valószínűleg 14322-es verziószámmal).

Update: megérkezett a 14322-es build is, ám mivel rengeteg új funkciót hozott magával, az eddigi buildekhez képest elég instabil, így kérünk benneteket, vegyétek komolyan az Insider Program leírását, miszerint az előzetesek mindennapos használatra (ill. elsődleges készülékre) nem ajánlottak! Aki feltelepítette a frissítést és úgy gondolja, ideiglenesen visszaállna a hivatalos kiadásra (esetleg 8.1-re), az a Windows Device Recovery Tool program segítségével PC-ről visszaállíthatja készülékét a gyári rendszerre (W10M korábbi build vagy 8.1, készüléktől függően), ahonnan lehetőség van a feljebb tárgyalt verzió telepítésére.