Kedden újabb foltozást adott ki a Microsoft a Windows 10 Mobile kiadott változatához, ami elérhető az Insider Program Release Preview körén, illetve azok számára is, akik gyárilag Windows 10-es okostelefonnal rendelkeznek, vagy 8.1-ről frissítettek. A közös rendszermag okán PC-re is elérhető az összegző frissítés, amely a 10586.218-as verziószámot viseli és több szemet szúró problémát is javít.

Íme az újdonságok:

 • Teljesítmény- és stabilitásbeli javítások
 • Visual Voicemail támogatás Dual SIM eszközökön
 • Javult a Bluetooth kapcsolat stabilitása
 • A Groove Zene már nem állítja le véletlenszerűen a zenelejátszást kikapcsolt képernyő esetén
 • Eltűnt a Microsoft Edge azon hibája, miszerint egy másik alkalmazásból való hivatkozás nem töltötte be a weboldalt, illetve fejlődtek a letöltési képességek is
 • Fejlesztették a Cortana megbízhatóságát szövegfelolvasás ill. a Csendes Órák szolgáltatás terén
 • Dolgoztak az Áruházon is, így egy hibát is javítottak, ami megakadályozta néhány alkalmazás telepítését és frissítését
 • Windows Phone 8.1-ről való frissítés után már nem marad üres egyetlen alkalmazás ikonja sem
 • Javítottak az USB általi PC kapcsolaton is néhány Windows Phone 8.1-ről frissített mobil esetén

A hivatalos változtatási listán kívül grafikai javítások is történtek, így már nem tűnik el a háttér árnyalása az alkalmazáslistáról, ha egy megnyitott programból lépünk vissza rá, illetve a Groove Zene gyors kezelőpanelje sem ugrál már számváltáskor, mintha 40 számot ugranál előre. Többen is az üzemidő javulásáról számoltak be a frissítés után, így mindenképpen érdemes telepíteni.

Megjegyzés: azok, akik Gyors vagy Lassú körön vannak és éppen egy Redstone előzetes munkálkodik készülékükön (14295.1000), ne keressenek frissítést, nem fognak találni, ugyanis számukra kicsit később érkezik majd az új build, de Gabe Aul szerint még a héten megkapják (valószínűleg 14322-es verziószámmal).

Update: megérkezett a 14322-es build is, ám mivel rengeteg új funkciót hozott magával, az eddigi buildekhez képest elég instabil, így kérünk benneteket, vegyétek komolyan az Insider Program leírását, miszerint az előzetesek mindennapos használatra (ill. elsődleges készülékre) nem ajánlottak! Aki feltelepítette a frissítést és úgy gondolja, ideiglenesen visszaállna a hivatalos kiadásra (esetleg 8.1-re), az a Windows Device Recovery Tool program segítségével PC-ről visszaállíthatja készülékét a gyári rendszerre (W10M korábbi build vagy 8.1, készüléktől függően), ahonnan lehetőség van a feljebb tárgyalt verzió telepítésére.

 • Gyorgy87

  Nálam érezhető a javulás. Kezdem úgy érzeni, mintha kezdene jó lenni a készülék. 8.1 Stabilitását még nem érte el, de azért mégis érezni, hogy valami van… 🙂 Lumia 640

  • Papp Miklós

   Szia!
   Nálad a videó rögzítésékor rendben vanna hang?
   Válaszodat előre is köszönöm szépen !

   • IamTwo

    L925, igen, rendben. Legutóbb az AMTS kiállításon videóztunk.

    • Papp Miklós

     Ok, köszönöm szépen !

   • Gyorgy87

    Szia! Nálam teljesen rendben van, 720p-be rögzítek mindig, és teljesen megfelelő. Ami viszont előjött, hogy ha böngészőben youtube-ot nézek, akkor néha megakad a lejátszás, mindegy, hogy wifi, vagy mobilnet van bekapcsolva. Továbbá ezzel együtt találtam egy nagyon szívfájdító dolgot. Ha youtube-on hallgatom a zenét és kinyomom a kijelzőt, akkor megáll a zene. 8.1 ezt nem csinálta…. Ezt nagyon sajnálom…

 • alratar

  Én asszem még megvárok egy–két frissítést váltás előtt.

 • Papp Miklós

  Sziasztok!
  Ez mind szép és jó és tényleg halad a dolog előre, de kérdem én mint laikus zenész, mikor lesz hang a kamerán?
  Tök szuper a nagy felbontás a videón, de hang nélkül mit kezdjek vele(Lumia930)???

  • alratar

   Hogy értwd?
   Felvétel közben hangot is rögzít.

   • Papp Miklós

    Szóval pont ez az, hogy videozas közben nem rögzít hangot, csak hatalmas sistergés. Ez csak azóta van, hogy frissült Win10re.

    • hogabesz

     Csak videónál nem rögzít? Ha nem próbáltál mást akkor nézd meg egy olyan appal ami hangot is rögzít mert ha ott sem működik akkor sajnos hardveres lehet a hiba.

     szerk.: L930-aknál úgy tudom gyakori a mikrofonhiba.

     • Papp Miklós

      Az van, hogy csak a gyári alkalmazások nem szuperálnák.
      Felraktam egy no name Sound Recordert és ott hibátlanul működik .
      A mikrofonokkal semmi gond, és mondom ez csak azóta jelentkezett hogy frissítettem!

 • Snooker

  Windows 10 Mobile Lumia 930-on:

  Tegnap szerettem volna frissíteni a fenti buildre, mert az előző elég bugos volt (az ébresztő nem működött, fagyott, kamera app miatt újraindult, stb…), így mint a messiást vártam az új verziót. Konfigurálás – fogaskerekek – végén járt, amikor megjelent egy szomorú smiley, reboot, aztán megint szomorú smiley, reboot és így tovább… Nem kapcsolt be. Egyetlen megoldást találtam: recovery tool, ami hosszas próbálkozás után felismerte, hogy ez egy Lumia. Vissza tettem 8.1-re, majd megint vissza Windows 10-re (de csak mert nem vagyok normális). A backup miatt sok minden megmaradt, de számos hasznos és/vagy pótolhatatlan adat elveszett. Napközben nem tudtam sokat foglalkozni vele, de végig használhatatlan volt a telefon. Miután frissítettem mindent a store-ból, a 10586.107 állapota egyelőre stabil, túl van az életveszélyen.

  Egy pontos már-már ott tartottam, hogy visszatérek végleg a 8.1-re, az a kis idő, amit újra ott töltöttem vegyes érzéseket keltett bennem. Egy részt vannak olyan feature-ök, amiket a Windows 10-ből már nem áldoznék fel (swype, beállítások menü, emotikonok, néha furán működő, de korszerűbb e-mail kliens), viszont a 8.1 gyorsasága és megbízhatósága mégis meggyőző. Egy év alatt a telefonom háromnál többször nem rebootolt magától 8.1 alatt, a Windows 10-en töltött 4-5 hónap alatt akár hetente többször is, de az új UI és funkciók marasztaltak (bár az utóbbi két három verzió elég problémás volt).

  Az első okostelefonom WP volt, mindvégig végtelenül optimista voltam a platformmal kapcsolatban, mindig adtam neki még egy esélyt, mert megbízható volt, ami elérhető volt rá, az működött. Tisztában vagyok vele, hogy az insider egy fejlesztői program, de a 8.1 kereteit már “kinőttem” így muszáj volt lépnem. Túl lassan megyünk előre… túl lassan…

  Valószínűleg a következő telefonom már nem Windows Mobile lesz.

  @disqus_IruZizqI8H:disqus A mikrofonom nekem sem működik, se a videóknál, se kihangosításnál. Teljesen kuka.

  • IamTwo

   Én egy L925-tel bíbelődök, de messze nem ilyen vészes a helyzetem. Ha kicsit hunyorítok, még azt is meg merem engedni, hogy jó. Nem kiváló, de jó.
   Ugyanakkor abban nem vagyok biztos, hogy a W10 működését – teljesítményét vagy stabilitását – egy 2 vagy 2+ éves hardveren számon kell/szabad kérni.

   • Mr. Morden

    Lumia származású Apple userként erre annyt mondok, hogy a jóég tudja hány éves 4s elviszi a 9.3-as iOS-t. Nem smoot, meg nem olyan, mint 6s-en, de működik minden, nem omlik össze, stb.

    • IamTwo

     A 3eves L925-tel semmi bajom és valószínűleg nagyon-nagyon sok felhasználónak szinten semmi gondja, csak azzal nem szokás telekürtölni a fórumokat tucatnyi bekezdést írva róla.
     Applerol semmit sem tudok, úgyhogy fogalmam sincs hogy mi változott az első ios-ek óta, de azt igen hogy a w10m-nek már nem sok köze van a wp8-hoz. És en nem is várom el azt hogy a 925-ön menjen a w10, mégis megy. Ennek ellenére fenntartom amit mondtam.
     Nekem úgy tűnik hogy a 930 éppen egy szerencsétlen modell lett 2 évvel ezelőtt, ha valaki ezzel szerez rossz tapasztalatot hát az pech, de nem feltétlen minősíti az egész oprendszert csak azért mert elég hangosan kiabálunk.

     • Mr. Morden

      Én Lumiából max 830-at vennék a mai fejemmel. Abban volt anyag.

     • Snooker

      Jelenleg a 10586.218 jól működik 930-on, de inkább lekopogom, maradjon is így. 10586.107-en a billentyűzet bug kicsinálta az idegeim.

    • Balázs Hoppácska

     Sok sikert a használatához! 🙂

  • Ljani

   Amit leírtál abszolút helytálló, én ugyanígy érzek. Nagyon sajnálom, hogy az MS így gallyra vágja ezt a platformot. Amikor elkezdtem használni a céges iphonom teljesen kiakasztott, hogy mennyire logikátlan a win phone-hoz képest, viszont az ios újabb és újabb frissítéseiben érezni a pozitív változást, a stabilitást, ami a 8.1-ben is megvolt, de abból lényegében nincs előrelépés, vagy csak áldozatok árán. Ez nem így kéne működjön. Már arról is cikkeztek, hogy a MS akár teljesen leállhat a windows phonnal és android alapokra helyezi telefonjait… 🙁

 • Teddy

  Sziasztok

  Én a hivatalos kibocsátás óta szeretném a lumia 930-am win 10 mobilra frissíteni de a mai napig nem ajánlja fel a rendszer frissítésként. A telefonon wp 8.1 fut Elvileg minden paraméternek megfelel a váltáshoz még se tudom frissíteni win 10 mobilra
  Szerintetek mi lehet a probléma?
  Előre is köszönöm a segítséget

  • hogabesz

   Keress rá az Upgrade Advisor programra, azzal tudod majd a 10-et telepíteni.

   • alratar

    Én átraktam a nyelvet angolra és az Advisor nélkül felajánlott egy frissítést a telo.
    Ugyan nem engedtem nek updatelni, de gondolom maga a win10 lehet.

  • Tamás Gadecs

   “Frissítési tanácsadó” vagy “Upgrade Advisor” -t telepítsd.

 • Dancsok Strogg Zoltán

  Tudja valaki, hogy ezentúl minden frissítéskor újra és újra meg kell majd adni a jelszavaimat minden alkalmazáshoz? Mert indultam volna el reggel és látom, hogy a fél képernyő döglött, nem frissültek a csempék. Nyitom az alkalmazást, és elkéri a passt. Aztán nyitom a másikat, az is. És bakker 20 percet kinlódtam vele mire mindennek megadtam újra. Nagy kérdésem, hogy most akkor ezentúl akárhányszor gondol egyet az m$ frissít, és onnantól totál random havonta egyszer megint be kell írni a jelszavamat? Mert ez így nagyon nem lesz ám kóser! És hol lehet kikapcsolni az update-et a 10-ben? Ugye ki lehet????

  • IamTwo

   Ilyenkor azért jó lenne, ha megírnád, hogy mióta tapasztalod ezt, milyen telefonon tapasztalod ezt. stb.
   Én pl. 925-ön, fast ringen még sosem tapasztaltam ilyet.
   Bár nem egészen világos, hogy milyen jelszót kell beírnod. MS fiók jelszót?

   • Dancsok Strogg Zoltán

    L735, w10 .218 build.

    Elkérte nekem a here passt, a twittert, facet, telekom, stb… és újra kellett állítanom az ébresztő hangját, (hogy mi legyen), és újra kikapcsolni, pár értesítést.

    • Balázs Hoppácska

     Nálam nem jött elő (L930). 10.0.10586.218

 • Tamás Gadecs

  Tipp: Álljatok vissza win8.1 gyári beállításokra, és onnan indítsátok a frissítéseket Upgrade Advisorral. Tehát ha lehet ne az agyontelepített, alkalmazásokkal roskadással megrakott rendszert frissítsétek. Akinek gondja van, annak egy próbát megérhet.