A Microsoft tegnap frissítette az Áruház alkalmazást, amely egyrészt külsőre változott, másrészt új funkciókat is kapott. Az új alkalmazás hivatalosan a 14342-es kiadással kellett, hogy érkezzen mobilra, ám érdekes módon korábbi kiadásokon is frissíthető. Nem így az asztali verzió esetében.

A Microsoft Community fórumán egy bizonyos Jason, aki információink szerint a Windows Insider fejlesztő csapatának programigazgatója, azt válaszolta az erre vonatkozó kérdésre (Store (itself) app won’t update in 14342 with error 0x80073cf3, vagyis hogy az Áruház alkalmazás maga nem frissül 14342-es kiadáson, a hibaüzenet 0x80073cf3):

Senki sem tudja az új Áruház alkalmazást telepíteni. Egy (telepítő)csomag probléma akadályozza ezt meg.

Az Áruház fejlesztőcsapata minden erejével az új (telepítő)csomag létrehozásán dolgozik, amely megoldja ezt a problémát, és ha elkészül, akkor közzéteszik.

Fontos tudni, hogy a hiba csak a (telepítő)csomagot magát érinti, más negatív behatással a felhasználók pécéjére nincs.

Windows 10 Mobile esetében ez kicsit másként néz ki: nem maga az alkalmazás nem frissíthető, hanem magában az Áruházban nem sikerül ez mindenkinek, konkrétan a [Check for updates] (frissítések keresése) gomb nem működik.

Jelenleg keressük a hiba okát.

Úgy tűnik, a hiba miatt problémák adódhatnak az új alkalmazások/játékok keresésénél és az alkalmazások kézi frissítésénél.

Amennyiben be van állítva a frissítések automatikus telepítése, azzal nincs semmiféle probléma. Ha nincs, a frissítések akkor is megjelennek az Áruház rendszeres alkalmazásfrissítés kereséseikor, a frissítések kézi keresése viszont nem működik.

Jelenleg erre a problémára nincs megoldás. Valószínűleg frissíteni kell (az Áruházat), hogy a hiba megszűnjön.

Jason azt ígérte, jelez a fórumon, ha megszületik a megoldás. Addig pécén a régi Áruházat kell használni, mobilon pedig az automatikus frissítésekre hagyatkozni.