Forrás:

WinSupersite, Kiemelt kép credit: Microsoft

Nem volt az még olyan régen, tehát legtöbb kedves olvasónk biztosan emlékszik még arra, amikor rettenetes mennyiségű huzavona és pletyka után szinte a semmiből megérkezett a hivatalos Windows 10 Mobile frissítés a Windows Phone 8.1-es verziót futtató telefonokra. Azaz hogy nem mindre, hanem elég kevésre: mindösszesen 18 telefonról volt csak szó.

Hogy még keserűbb legyen a pohár, az Insider Programból is kivontak jó pár készüléket, márpedig egy ideje azon keresztül érkeznek a végleges verziók is. Óriási meglepetésre az egyik ilyen volt az Egyesült Államokban a Lumia 930 helyi verziója a Lumia Icon, ami az európai változat megjelenése előtt, nem sokkal a 920 és a 820 megjelenése után érkezett meg.

Mivel a hardverkövetelményeknek ugyanúgy megfelelt, mint a Lumia 930, amelyre természetesen megérkezett a hivatalos frissítés, ezért elég komly elégedetlenségi hullám alakult ki, sokan twittelték ki, vagy fejezték ki elkeseredésüket egyéb módokon.

Erre nemrég Gabe Aul, a Windows Insider Program vezetője egy tweetjében közölte, hogy a Lumia Icon is bekerül abba az előkelő társaságba, amely részt vehet a programban és megkaphatja a legfrissebb Redstone (próba) kiadásokat. Ugyanakkor továbbra sincs rá garancia, hogy valamikor is tagja lesz az úgynevezett Current Branchnak, vagyis egyelőre még mindig nem jogosult a legfrissebb hivatalos verzióra. Gabe Aul legalábbis kérésre megerősítette, hogy erről egyelőre semmiféle információt nem tud megosztani.

Arra a kérdésre, hogy miként is lehetséges ez, a legvalószínűbb válasz, hogy a Microsoft (ismét) nekiáll adatot gyűjteni az Iconnal kapcsolatos felhasználói élményekről, ha már elvileg azok alapján hagyták ki az első körből. Ez ugyanakkor bíztató jel abból a szempontból, hogy a márciusi szűk lista mégsem végleges, előfordulhat, hogy további készülékek jelennek meg előbb az Insider Programban, majd később megkaphatják a hivatalos frissítést is.

MEGOSZTÁS
Előző cikkWindows 10 Mobile: isten veled FM rádió!
Következő cikkNövelték a Windows 10 Mobile hardverigényét

Főszerkesztő, vagyis ő kiabál a szerkesztőség többi tagjával akik helyette dolgoznak. Valamikor régen sokat tett a Lumia 710 főzött ROM-ok elterjedéséért. Legújabb szerzeménye egy Lumia 640, az előző pedig egy ASUS Transformer Book T100-as, amit a rá jellemző kedvességgel Terminátornak hív, bár azóta már egy Lenovo T410-et használ a mindennapokban. Jelenleg WordPress oldalak dizájnjával bohóckodik, illetve keresi az ideális webszerver konfigurációt.

  • 5arikaaa

    Nagyon gáz amit művelnek, az elején úgy volt mindenki megkapja a win10est amit lassan úgy vártak az emberek mint a messiást mert addig tolták a dumát hogy na most lesz az igazán nagy durranás, ami minden gépen elmegy, aztán mondják csak a leggagyibbak nem, hát jó, szomorú, na de a végére szinte semmi nem maradt (persze ez is haladás!! 7ről 8ra 0féle telfon volt jó, most 8ról 10re kereken 18 teló hát ez valami elképesztő jó, ja nem, nagyon nem) csak hogy a durranás is elmaradt azokon a gépeken amin van, ez a teljes kiábrándulás, amennyire lelkesedtem az elején hogy nokiás csúcs víndózom van az évek alatti megprobáltatások annyira kiábrándítottak hogy egy közepes szintű androidos gép stabilitásának is tudok örülni ???