Forrás:

WinSupersite, Kiemelt kép credit: Microsoft

Nem volt az még olyan régen, tehát legtöbb kedves olvasónk biztosan emlékszik még arra, amikor rettenetes mennyiségű huzavona és pletyka után szinte a semmiből megérkezett a hivatalos Windows 10 Mobile frissítés a Windows Phone 8.1-es verziót futtató telefonokra. Azaz hogy nem mindre, hanem elég kevésre: mindösszesen 18 telefonról volt csak szó.

Hogy még keserűbb legyen a pohár, az Insider Programból is kivontak jó pár készüléket, márpedig egy ideje azon keresztül érkeznek a végleges verziók is. Óriási meglepetésre az egyik ilyen volt az Egyesült Államokban a Lumia 930 helyi verziója a Lumia Icon, ami az európai változat megjelenése előtt, nem sokkal a 920 és a 820 megjelenése után érkezett meg.

Mivel a hardverkövetelményeknek ugyanúgy megfelelt, mint a Lumia 930, amelyre természetesen megérkezett a hivatalos frissítés, ezért elég komly elégedetlenségi hullám alakult ki, sokan twittelték ki, vagy fejezték ki elkeseredésüket egyéb módokon.

Erre nemrég Gabe Aul, a Windows Insider Program vezetője egy tweetjében közölte, hogy a Lumia Icon is bekerül abba az előkelő társaságba, amely részt vehet a programban és megkaphatja a legfrissebb Redstone (próba) kiadásokat. Ugyanakkor továbbra sincs rá garancia, hogy valamikor is tagja lesz az úgynevezett Current Branchnak, vagyis egyelőre még mindig nem jogosult a legfrissebb hivatalos verzióra. Gabe Aul legalábbis kérésre megerősítette, hogy erről egyelőre semmiféle információt nem tud megosztani.

Arra a kérdésre, hogy miként is lehetséges ez, a legvalószínűbb válasz, hogy a Microsoft (ismét) nekiáll adatot gyűjteni az Iconnal kapcsolatos felhasználói élményekről, ha már elvileg azok alapján hagyták ki az első körből. Ez ugyanakkor bíztató jel abból a szempontból, hogy a márciusi szűk lista mégsem végleges, előfordulhat, hogy további készülékek jelennek meg előbb az Insider Programban, majd később megkaphatják a hivatalos frissítést is.

MEGOSZTÁS
Előző cikkWindows 10 Mobile: isten veled FM rádió!
Következő cikkNövelték a Windows 10 Mobile hardverigényét
Főszerkesztő, vagyis ő kiabál a szerkesztőség többi tagjával akik helyette dolgoznak. Valamikor régen sokat tett a Lumia 710 főzött ROM-ok elterjedéséért. Legújabb szerzeménye egy Lumia 640, az előző pedig egy ASUS Transformer Book T100-as, amit a rá jellemző kedvességgel Terminátornak hív, bár azóta már egy Lenovo T410-et használ a mindennapokban. Jelenleg WordPress oldalak dizájnjával bohóckodik, illetve keresi az ideális webszerver konfigurációt.