Forrás:

MSPoweruser

Rutinos olvasóink biztosan emlékeznek arra az időszakra, amikor a Windows Phone piaci részesedése ha lassan is, de szép folyamatosan emelkedett, az Instagram mégsem volt hajlandó az alkalmazást elkészíteni Windows Phone-ra. Aztán mégis megcsinálták, ám azzal a lendülettel abba is hagyták fejlesztését.

Az a faramuci helyzet állt elő, hogy most, amikor a Windows Phone és a Windows 10 Mobile részesedése meredeken csökken, elképzelhető, hogy a Windows 10 Mobile felhasználók csak pár nap késéssel kapják meg az Instagram legfrissebb verzióját. Ami egyébként olyan sokban nem különbözik az eddigitől, leginkább csak annyiban, hogy teljesen áttervezték a logóját, és az app külsejét, hogy olyan iphone-os legyen, de funkcióit tekintve érdemleges változás nem történt.

Viszont mivel az új UWP alkalmazás már az iPhone alkalmazás viszonylag egyszerű portolásával készül, ezért (bár egyelőre alig hihető) ha a Neowin értesülései valóban igazak, akkor a Windows 10 Mobile verzió néhány nap késéssel, valószínűleg még a hét folyamán megjelenik. Ami azért is érdekes, mert az alkalmazás hivatalos verziója alig két hete lépett ki a béta állapotból.

Ha a hír igaz, akkor az egy fontos jele lenne annak, hogy a Microsoftnak az ún. „app gap” csökkentése érdekében erőfeszítései mégsem teljesen hiábavalók. Ami egyben azt is jelenti, hogy hiába esik jelenleg a Windows Phone (és Mobile) részesedése, beválhat a Microsoft halogató, a mobil platformot nem előtérbe helyező taktikája.

MEGOSZTÁS
Előző cikkMegérkezett a Windows 10 Insider Preview 14342
Következő cikkFrissült a Groove Music pécén és telefonon is
Főszerkesztő, vagyis ő kiabál a szerkesztőség többi tagjával akik helyette dolgoznak. Valamikor régen sokat tett a Lumia 710 főzött ROM-ok elterjedéséért. Legújabb szerzeménye egy Lumia 640, az előző pedig egy ASUS Transformer Book T100-as, amit a rá jellemző kedvességgel Terminátornak hív, bár azóta már egy Lenovo T410-et használ a mindennapokban. Jelenleg WordPress oldalak dizájnjával bohóckodik, illetve keresi az ideális webszerver konfigurációt.