Forrás:

Neowin

A ma érkezett Windows Mobile 10 14342-es verziójával (ahogy az asztali verzió esetében is ígérik) új, teljesen átszabott Windows Áruház érkezett – valljuk meg őszintén, kicsit már ráfért egy alapos ráncfelvarrás.

A verzióváltással a verziószám is változik (11602.1.26.0-ról 11604.1000.21.0-ra), de a lényeg a felhasználói felület szinte teljes átszabása. Asztali verzió esetében jelenleg az új Áruház sajnos nem tölthető le: megjelenik ugyan, ám a megpróbáljuk telepíteni, akkor hibaüzenetet kapunk.

new_store_2Amint azt a fenti és az alábbi képernyőképeken is láthatjuk, a felület tényleg igen komolyan megváltozott, véleményem szerint többnyire mindenképpen előnyére. Már az alapelrendezés is teljesen más, de ezen kívül is vannak meglepetések, mint például az, hogy a My Library szekcióban a szemecskés ikonnal el lehet rejteni alkalmazásokat. Vigyázat, ne tessék csak úgy lendületből próbálgatni, ugyanis mindenféle lacafacázás nélkül bújik el az app, semmi ellenőrző kérdés, hogy biztosan akarod-e, és csak célzott rákereséssel jeleníthető meg újra a listában.

new_store_1Végül, de nem utolsósorban az egyes alkalmazások adatlapjának elrendezése is gyökeresen megváltozott, amint az alábbi képen is látható.

fbVégezetül, hogy miképpen juthatunk hozzá: az új Áruház letöltéséhez az Áruházban ellenőrizni kell a frissítéseket, és ha megjelenik, akkor frissíteni. Ám ehhez mindenképpen az Insider Program részeseinek kell lennünk. Aki nem valamelyik teszt körön van, annak sajnos várnia kell a Windows 10 Anniversary Update megjelenéséig, ami júliusban várható.

MEGOSZTÁS
Előző cikkBefutott a Windows 10 Mobile 14342
Következő cikkWindows 10 Mobile 14342 bemutató videó
Főszerkesztő, vagyis ő kiabál a szerkesztőség többi tagjával akik helyette dolgoznak. Valamikor régen sokat tett a Lumia 710 főzött ROM-ok elterjedéséért. Legújabb szerzeménye egy Lumia 640, az előző pedig egy ASUS Transformer Book T100-as, amit a rá jellemző kedvességgel Terminátornak hív, bár azóta már egy Lenovo T410-et használ a mindennapokban. Jelenleg WordPress oldalak dizájnjával bohóckodik, illetve keresi az ideális webszerver konfigurációt.