Még a 2016 Mobile World Congress keretében február 21-én jelentette be a HP a majd megjelenő Elite x3 telefonját, amely az amúgy is odaverős hardver mellett kétféle biometrikus azonosítással is fog bírni: retinaszkennerrel és ujjlenyomatolvasóval is. Az egyetlen bökkenő eddig ezzel az, hogy az ujjlenyomatolvasás eddig még nem volt igazán része a Windows 10 Mobile repertoárjának.

Ezért érdekes, hogy az idei WinHEC (Windows Hardware Engineering Conference, Windows Hardvermérnöki Konferencia) keretében a Microsoft megerősítette, hogy tényleg fog érkezni ujjlenyomat azonosítás a Windows 10 Mobile-hoz, méghozzá idén nyáron. Ráadásul (az alábbi prezentációs diakép szerint) igen egyszerűen: a jelenlegi pécés ujjlenyomatazonosításhoz használt drivereket újrafordítják az ARM (mobil) architektúrára.

fingerprint-sensor-win10-mobile-summerEbben természetesen nem az a lényeg, hogy egy előre bejelentett telefon előre bejelentett funkciója valóban létezni fog, hanem az, hogy ez is annak a jele, hogy a Microsoft a karcsú értékesítési adatok és az egyéb kétségek ellenére igenis törődik a Windows 10 Mobile-lal.

MEGOSZTÁS
Előző cikkFrissült a Groove Music pécén és telefonon is
Következő cikkItt az új Instagram Windows 10 Mobilra
Főszerkesztő, vagyis ő kiabál a szerkesztőség többi tagjával akik helyette dolgoznak. Valamikor régen sokat tett a Lumia 710 főzött ROM-ok elterjedéséért. Legújabb szerzeménye egy Lumia 640, az előző pedig egy ASUS Transformer Book T100-as, amit a rá jellemző kedvességgel Terminátornak hív, bár azóta már egy Lenovo T410-et használ a mindennapokban. Jelenleg WordPress oldalak dizájnjával bohóckodik, illetve keresi az ideális webszerver konfigurációt.