Forrás:

WinBeta

Nem kell megijedni, mert „csak” a Windows 10 Mobile beépített FM rádió alkalmazásától búcsúzhatunk el, de attól úgy tűnik, hivatalosan. Amikor a Lumia 950 megjelent, olyan Windows 10 Mobile verzió futott rajta, amelynek nem volt része az FM rádió, és később, a 14322-es Insider verzióval a Lumia 950 XL rendszere sem tartalmazta többé, holott még azzal került forgalomba, és mind a 950, mind a 950 XL, mind a 650 hardvere támogatja a földi adók vételét, ahogy általában a korábbi Windows Phone készülékek is.. Ami azért okozott némi bizonytalanságot a felhasználók körében.

Egészen addig, ameddig valaki rá nem kérdezett a Windows Insider fejlesztőcsapatának egyik tagjánál Jason Grievesnél, hogy akkor most mi a pálya. A válasz elég egyértelmű volt: az alkalmazást visszavonták, nem is fejlesztik tovább, ezért tessék független alkalmazásokat keresni a célra.

Bár hivatalos magyarázat nincs az alkalmazás visszavonására, a verebek azt csiripelik, hogy ebben az esetben is a Windows Insider visszajelzések alapján született a döntés. Tény, hogy a hivatalos alkalmazás sokkal fapadosabb, mint a független alkalmazások többsége, és valószínű, hogy kevesen használták.