A múlt hét egyik meglepetése az volt, hogy a Facebook kiadta a saját Facebook Beta és Messenger Beta alkalmazását. Mindkét alkalmazás az iOS verzió portja, és egyik sem a Microsoft Project Islandwood segítségével, hanem a Facebook saját, Osmeta nevű eszközével készült.

Az alkalmazás beszerzése ugyanakkor annyira még nem egyszerű, ugyanis ismeretlen okokból a Facebook csak néhány régióban tette közzé. Emiatt, ha valaki telepíteni szeretné, akkor először régiót kell váltania, méghozzá Németországra vagy Franciaországra (ki-ki ízlése szerint), és akkor már működni fog a letöltés. Ha nem ezen régiók valamelyikében próbálkozunk, akkor ugyan megjelenik az Áruházban az alkalmazás, csak éppen a letöltés elindítására szolgáló gomb nem jelenik meg. Utána persze lehet visszaállni a magyarországi régióra, minden rendben lesz, és a frissítések is megérkeznek.

Egyelőre mind a Facebook, mind a Messenger app erősen béta állapotban van (mint azt a nevük alapján is ki lehet találni), tehát időnként előfordul, hogy az alkalmazás összeomlik, illetve néha döcögnek is, az egyik olvasónk pedig olyanról is beszámolt, hogy amikor egy funkciót szeretett volna elérni, a Facebook Beta az iTunest próbálta elindítani – nyilván nem sok sikerrel. A most érkező frissítés – a megszokott „hibajavítások és teljesítménynövelés” mellett pont egy ilyen bosszantó problémát javított ki: az elsőként érkező verzióban, ha az üzenetekre koppintottunk alul, akkor is az Áruházhoz próbált navigálni, hogy ugyan már töltsük le a Messenger Betát, ha azt már telepítettük. Jelentem, a mostani frissítéssel ez megoldódott, szépen elindítja a csevegőt.

Mivel béta verzióról van szó, elég vegyes a megítélése mindkét alkalmazásnak. Éppen ezért várjuk a ti véleményeteket is. Hajrá, lehet kiadni a gőzt – persze csak ésszel!

MEGOSZTÁS
Előző cikkMegkapta a Bluetooth és WiFi tanusítványokat a HP Elite X3
Következő cikkMi lesz az ingyenes Windows 10-zel?
Főszerkesztő, vagyis ő kiabál a szerkesztőség többi tagjával akik helyette dolgoznak. Valamikor régen sokat tett a Lumia 710 főzött ROM-ok elterjedéséért. Legújabb szerzeménye egy Lumia 640, az előző pedig egy ASUS Transformer Book T100-as, amit a rá jellemző kedvességgel Terminátornak hív, bár azóta már egy Lenovo T410-et használ a mindennapokban. Jelenleg WordPress oldalak dizájnjával bohóckodik, illetve keresi az ideális webszerver konfigurációt.