Még a múlt héten történt, hogy egy spanyol, Lumia Soporte (Lumia támogatás) nevű Twitter fiók egy kérdésre, amely azt firtatta, hogyan telepíthetné a Snapchatet, azt válaszolta, hogy „hamarosan érkezik Windows Phone-ra! Már dolgozunk a barátainkkal azon, hogy elhozzuk a Snapchetet amilyen hamar csak lehetséges”.

https://twitter.com/LumiaSoporte/status/746029552166658048

A Snapchat hiány régi fájó pontja a Windows Phone-nak. Hivatalosan sosem jelent meg rá, a független alkalmazásokat pedig a Snapchat irtatta ki. Ezért aztán a WinBeta szerkesztősége vette magának a fáradságot, és rákérdezett a Microsoftnál a mi merre hány méterre. Amire a következő választ kapták az egyik szóvivőtől:

Úgy látjuk, nagy lendületet vett mostanság a Windows Áruház és az alkalmazások. Folytatjuk a munkát piacvezető partnereinkkel, hogy elhozzuk a legjobb élményeket Windowsra a legszélesebb körben, beleértve a szórakozást, a tartalomelőállítást és a játékokat is. [Jelenleg] egyebet nem tudunk közzétenni.

Bár a válasz egyetlen szóval sem állítja, hogy a Snapchat érkezni fog akár asztali, akár mobil Windowsra, a válaszban két különlegességet vélt felfedezni a WinBeta munkatársa.

  • Kapott választ. Ez nem éppen megszokott, ha egy kérdésben a Windows és a Snapchat szó is szerepel.
  • A szóvivő határozottan állítja, hogy „folytatják a munkát piacvezető partnereinkkel”. Természetesen a Microsoft valóban együttműködik más cégekkel – ennek eredményeképpen érkeznek sorra Windows Phone-ra soha meg nem jelent, vagy megjelent, de visszavont, vagy megjelent, de funkciószegény, esetleg csak független fejlesztők által elhozott alkalmazások, amelyekre a legfrissebb példák a Facebook és a Messenger, illetve az Instagram. Na de ki lehet ezeken felül az a piacvezető partner? Jack Wilkinson úgy okoskodik, hogy marad kábé a Google és a Snapchet. Na de a Google, amint együttműködik a Microsofttal? Ugyan már.

Egyelőre nem marad más, figyelő szemeinket a Snapchatre vetjük, és ha valami mozgást tapasztalunk, majd szólunk.

MEGOSZTÁS
Előző cikk30 százalék a Windows 10 piaci részesedése
Következő cikkAugusztus másodikán érkezik a Windows 10 évfordulós frissítése
Főszerkesztő, vagyis ő kiabál a szerkesztőség többi tagjával akik helyette dolgoznak. Valamikor régen sokat tett a Lumia 710 főzött ROM-ok elterjedéséért. Legújabb szerzeménye egy Lumia 640, az előző pedig egy ASUS Transformer Book T100-as, amit a rá jellemző kedvességgel Terminátornak hív, bár azóta már egy Lenovo T410-et használ a mindennapokban. Jelenleg WordPress oldalak dizájnjával bohóckodik, illetve keresi az ideális webszerver konfigurációt.