A HP még tél végi barcelonai MWC 2016-on jelentette be csúcshardverrel érkező Windows 10 Mobile telefonját az Elite X3-at, amelyhez a gyártónak egy komplett ökoszisztémaja fog társulni, mint például egy mobil nyomtató és a HP saját, várhatóan Desk Dock névre hallgató Continuum kiegészítője, és egy HP Workspace fantázianevű szolgáltatás, amely tulajdonképpen egy virtuálisan elérhető, asztali programokból álló alkalmazáscsomag lesz.

A készülék nagyot lépett a megjelenés felé, ugyanis megkapta mind a WiFi, mind a Bluetooth tanusítványokat.

hp-elite-bluetooth-sig-1109x900A Microsoft júliusban fogja bejelenteni a Windows 10-hez az Anniversary Update névre hallgató nagy frissítőcsomagját, és nem lenne túl nagy meglepetés, ha néhány eleve azzal érkező telefon, mint az Elite X3 egy kicsit korábban jelenne meg.

hp-elite-wifiA leginkább vállalati felhasználóknak szánt készülék várhatóan az összes nagyobb piacra meg fog érkezni, beleértve ebbe többek között az Egyesült Államokat, az Egyesült Királyágokat és Nyugat-Európát és Kelet-Európa egy részét is. Magyarországi megjelenéséről egyelőre nincs információnk.