Forrás:

WinBeta

Amikor tavaly júliusban megjelent a Windows 10, azt is bejelentették, hogy (először a Microsoft történetében) ingyenes frissítésre is van lehetőség. Ez azt jelentette, hogy a Windows 7 és Windows 8.x otthoni felhasználók számára (Home és Pro verziók) ingyenesen letölthető frissítés áll rendelkezésre.

Az akció nyilván annak a célnak az eléréséhez volt (illetve egyelőre még van) egy eszköz, amit szintén akkortájt tűzött ki maga elé a Microsoft, ez pedig az elég lehetetlennek tűnő egymilliárd felhasználó. Ebből egy év alatt valamivel több, mint 300 millió jött össze, ami önmagában tényleg példátlan szám – a Windows 7 sem terjedt ilyen ütemben, holott annak elődjét, a Vistát jobban utálták az emberek, mint a Windows 8-at.

Az egyetlen probléma mindössze annyi, hogy az akció alig több, mint egy hónap múlva, július 29-én véget ér. Felmerül a kérdés, mi lesz ezután. Voltak ugyanis olyan találgatások, hogy a redmondiak meghosszabbítják az akciót, ám jelenleg ennek nyoma sincs, és szándék sem mutatkozik rá – igény az volna, persze. A Microsoft mindenesetre a következő információt adta:

Mindazoknak, akik úgy döntöttek, hogy nem frissítenek a július 29-től számított első évben, azok  a Microsoft Áruházban, vagy Microsoft viszonteladó partnereinél vásárolhatják meg a Windows 10-et.

HA egy windowsos eszközt frissítenek Windows 10-re, annak friss állapotát biztosítjuk a Windows Update-en keresztól az eszköz teljes élettartama alatt – ingyen.

A Windows 10 beszerzésének legegyszerűbb módja az ingyenes frissítés. A Windows 10 ugyanakkor meg is vásárolható, amennyiben valaki úgy dönt, hogy nem frissít, vagy valamilyen egyéb okból kell megvásárolnia – például saját építésű pécére kell telepíteni. Az Egyesült Államokban a Windows 10 ajánlott fogyasztói ára azonos a Windows 8.1-ével.

Ez annyit jelent, hogy a Windows 10 Home ára 110 dollár, vagyis olyan 40-50 ezer forint, míg a Windows 10 Pro ára 199 dollár, vagyis durván 100 ezer forint körül várható. Magyar vásárlóknak ez sajnos továbbra is elég borsos összeg, ezért mindenkinek, aki szeretné ingyen és jogtisztán megúszni a váltást, annak ajánlott az elkövetkezendő durván egy hónapban belecsapnia a lecsóba.

Aki már frissített, annak viszont azt üzenjük, hogy nyugodtan dőljön hátra, ugyanis a korábbi pletykákkal ellentétben semmiféle havi díjat nem kell majd érte fizetni, azon az eszközön, amin frissítette, az eszköz élettartamáig ingyenesen marad friss és jogtiszta a Windows 10.

MEGOSZTÁS
Előző cikkFrissült a Facebook és a Messenger Beta
Következő cikkElérhető és konzolon ingyenes a Battle Mini játék!
Főszerkesztő, vagyis ő kiabál a szerkesztőség többi tagjával akik helyette dolgoznak. Valamikor régen sokat tett a Lumia 710 főzött ROM-ok elterjedéséért. Legújabb szerzeménye egy Lumia 640, az előző pedig egy ASUS Transformer Book T100-as, amit a rá jellemző kedvességgel Terminátornak hív, bár azóta már egy Lenovo T410-et használ a mindennapokban. Jelenleg WordPress oldalak dizájnjával bohóckodik, illetve keresi az ideális webszerver konfigurációt.