Tegnap este Dona Sarkar bejelentette, hogy az Anniversary Update után itt az első Windows 10 kiadás, ami egyben mobilra az első Redstone 2 előnézet. Ugyanakkor a mobil verzióban csupán egyetlen egy újdonság van, mégpedig egy teljesen új hang-, illetve dallamkészlet, ami a bejelentés szerint arra törekszik, hogy a korábbinál harmonikusabb legyen, ugyanakkor hangzásban is közelítse a pécés és a mobilverziót.

Az új kiadás a Fast ringre, vagyis a gyors körre regisztrált Windows Insider felhasználók számára érkezik (vagy beállításoktól függően már megérkezett). Jó jel, hogy ismét egyszerre érkezik a pécés és a mobil kiadás, még akkor is, ha a mobil verzió funkcionalitásban jóval kevesebbet hoz, mint a pécés változat. Utóbbiban apróbb hibajavítások mellett megjelent a Ctrl-O gyorsbillentyű használata, ami a lenyomáskor a címsorra fókuszál, vagyis nem kell egérrel kavarni, ha másik oldalt szeretnénk megnyitni. Korábban (kvázi ipari szabványként) az F6 billentyű szolgált erre a célra, de böngészőnként más és más hatásfokkal.

Az öröm azonban nem felhőtlen, ugyanis az új kiadásnak és még van bőven hibalistája, például a mobil verzióban nem lehet áthelyezni SD kártyára a már telepített alkalmazásokat – ideiglenes megoldásként el kell távolítani, és újra telepíteni ezeket. Hogy még cifrább legyen, a Cortana is elnémul, amire több panasz is érkezett már.

Nagyjából ma hajnalig még volt egy apró kellemetlenség, ugyanis nem minden felhasználó számára jelent meg az új kiadás, ám ezt a problémát azóta a Microsoft szakemberei elhárították, tehát lehet bátran frissíteni.

 

 • zsolt

  Sziasztok! Lumia 920-ra szeretném a win 10-et de sajnos Windows insider program keretében most nem sikerül. Régebben volt fent csak egy hiba miatt vissza kellett tenni win 8.1 denimre. Előre is köszönöm a segítséget.

  • Sajnos a 920-as már nem támogatott modell.

  • Péter Sallai

   Ha tudsz angolul, és nem riadsz vissza a registry-ben 4 kulcs átírásán, akkor keress rá a “Redstone Lumia 920” kifejezésre. Annyi hátránya van, hogy nem lesz Glance screen, ezen kívül tökéletesen működik. (Lehet, hogy előtte fel kell tenni a TH2-es verziót, de arra is vannak leírások)

 • zsolt

  Köszönöm a választ!